Τζέραρντ: «Φόβος και πίεση στην εθνική ομάδα»

Αρνητικά συναισθήματα, απογοήτευση, φόβος για το μέλλον και αναζήτηση τρόπου ώστε να μην επιδρά σε τέτοιο βαθμό η πίεση, είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τους Άγγλους διεθνείς μετά την αποτυχία στο Euro 2016, σύμφωνα με τον Στίβεν Τζέραρντ. «Θα βγουν πιο δυνατοί απ' όλο αυτό οι διεθνείς» είπε ο θρύλος της Λίβερπουλ.  



Τζέραρντ: «Φόβος και πίεση στην εθνική ομάδα»

Ο άλλοτε αρχηγός των «τριών λιονταριών» αναφέρθηκε στα όσα θεωρεί πως συμβαίνουν αυτό τον καιρό στις τάξεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της πατρίδας του, με την αναζήτηση του επόμενου προπονητή και την προσπάθεια απόκρουσης της κριτικής και των «πυρών» που δέχθηκαν άπαντες μετά τον αποκλεισμό στους «16» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

«Αυτή η άσχημη εμπειρία και ο πόνος του αποκλεισμού από τους Ισλανδούς θα δυναμώσει τους διεθνείς γιατί θα μάθουν πως δεν πρέπει να το ξαναζήσουν αυτό το πράγμα... Θα θελήσουν να βελτιωθούν και να εμφανιστούν πολύ καλύτεροι την επόμενη φορά. Μπορούν με τον επόμενο προπονητή που θα είναι ιδανικός και με ένα ιδανικό τεχνικό επιτελείο, να γίνει το επόμενο βήμα, να ανέβει επίπεδο η εθνική ομάδα.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει φόβος και πίεση στις τάξεις της εθνικής ομάδας και είναι λογικό, αφού είναι εύκολο να σκεφτεί κανείς την πίεση που ασκείται από τον Τύπο και τα όσα γίνονται έπειτα από κάθε κακό αποτέλεσμα» είπε ο «Stevie G».