Ινς: «Πάμε για πρωτάθλημα με Πογκμπά»

Με δηλώσεις του στο «Skysports», ο άλλοτε άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Πολ Ινς, τοποθετήθηκε για τη διαφαινόμενη μεταγραφή του Πολ Πογκμπά στους «κόκκινους διαβόλους», τονίζοντας πως η έλευση του 23χρονου χαφ στο «Όλντ Τράφορντ», θα σημάνει ότι η ομάδα βάζει... πλώρη για τον τίτλο στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ.



Ινς: «Πάμε για πρωτάθλημα με Πογκμπά»

Τα λόγια του Ινς για το Γάλλο διεθνή μέσο ήταν πολύ θετικά, καθώς θεωρεί πως το ποδόσφαιρο που παίζει ο Πογκμπά, ταιριάζει στην Πρέμιερ Λιγκ περισσότερο από άλλα πρωταθλήματα φέρνοντας ως παραδείγματα την Ισπανία και την Ιταλία.

Είπε χαρακτηριστικά: «Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον θα είναι απογοητευμένος που δεν κράτησε τον Πογκμπά, όταν τον είχε σε πιο μικρή ηλικία. Νομίζω ότι το στυλ παιχνιδιού του ταιριάζει περισσότερο στο αγγλικό παρά στο ισπανικό πρωτάθλημα. Θυμάμαι, όταν είχα πάει στην Ίντερ και τη Σέριε Α της Ιταλίας και ήμουν ο τύπος του ορμητικού παίκτη, κάθε φορά που επιχειρούσα τάκλιν, δεχόμουν κάρτα. Αυτό ήταν απογοητευτικό. Αν ο Πογκμπά έρθει σε ένα πρωτάθλημα σκληρό (σ.σ. όπως η Πρέμιερ Λιγκ), εδώ μπορεί να δείξει τι πραγματικά αξίζει. Πιστεύω θα ταιριάξει απόλυτα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δεν ξέρω με ποιον θα παίξει μαζί στη μεσαία γραμμή. Αν θα είναι με τον Κάρικ, το Σναϊντερλέν ή το Σβαϊνστάιγκερ. Αλλά αν η Γιουνάιτεντ αποκτήσει τον Πογκμπά, θα στείλει το μήνυμα ότι πάμε πραγματικά για τον τίτλο στην Πρέμιερ Λιγκ φέτος».

Ο Ινς δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τον παλιό συμπαίκτη του στη Γιουνάιτεντ, Ράιαν Γκιγκς, δηλώνοντας πως έπραξε το σωστό με το να υποβάλει την παραίτησή του από το τεχνικό τιμ του συλλόγου κι ότι τώρα πλέον του ανοίγεται ο δρόμος για μία μεγάλη καριέρα στην προπονητική.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Για μένα, έπρεπε να φύγει για να μάθει τη δουλειά, να δείξει ότι μπορεί να αναλάβει μία ομάδα . Δε χρειάζεται να πάει σε κάποιο κλαμπ που να ξοδεύει εκατομμύρια για να πετύχει. Υποθέτω ότι γύρω στον Οκτώβριο και το Νοέμβριο θα υπάρξουν σωματεία που θα κάνουν πρόταση στον Γκιγκς. Αυτό που οφείλει να κάνει είναι να προετοιμαστεί και να διαλέξει τους σωστούς συνεργάτες. Δεν έχω καμία αμφιβολία πως θα γίνει κορυφαίος προπονητής. Θα ήταν εύκολο για το Ράιαν να μείνει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να μην έχει πίεση. Ο Μουρίνιο είπε πως ήταν γενναία απόφαση, μα πιστεύω ήταν η σωστή».