Με τον Μουρίνιο στη Γιουνάιτεντ αποκλείεται να πλήξουμε!

Η αλήθεια είναι πως με τον Ζοσέ Μουρίνιο δεν υπάρχουν μέσες λύσεις! Ο Πορτογάλος είτε κάποιος τον γουστάρει είτε όχι, παραμένει ένας μοναδικός σόουμαν και ξέρει πως να χειρίζεται τα media και τους δημοσιογράφους που έχει απέναντί του.



Με τον Μουρίνιο στη Γιουνάιτεντ αποκλείεται να πλήξουμε!

Σε κάθε παρουσίαση του, ανεξαρτήτως ομάδας, από τότε που ξεπετάχτηκε στο προσκήνιο πριν 12 χρόνια, ο Μουρίνιο γνωρίζει με εξαιρετικό τρόπο πως δεν μπορείς σε μία τέτοια μέρα να πεις κοινοτυπίες! Έτσι δεν φοβήθηκε να θέσει κατευθείαν τους στόχους που πρέπει να έχει ως προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, λέγοντας πως δεν θα μιλήσει για τετράδα ή για επιστροφή στο Champions League αλλά πως η ομάδα έχει υποχρέωση να διεκδικεί το πρωτάθλημα!

Φυσικά δεν θα ήταν ο... Μουρίνιο εάν δεν έριχνε και τις σπόντες του όπως εκείνη με το ότι ενώ αυτός είχε πάρει μόλις πριν δώδεκα μήνες το πρωτάθλημα υπάρχουν άλλοι που δεν το έχουν κατακτήσει εδώ και 10 χρόνια. Η αιχμή για τον Αρσέν Βενγκέρ ήταν ξεκάθαρη. Μία από τις παλαιότερες κόντρες στο αγγλικό πρωτάθλημα ξαναζεί! Φυσικά δεν παρέλειψε να απαντήσει και σε αυτούς που τον κατηγορούν πως δεν δίνει ευκαιρίες σε νεαρά παιδιά! «Έχω δώσει την ευκαιρία σε 49 παίκτες» είπε ξεκάθαρα αλλά εδώ η αλήθεια είναι... μισή αφού πολλοί από αυτούς έκαναν καριέρα άλλου και όχι μαζί του!

Επίσης ένα άλλο θέμα είναι πως δεν ρωτήθηκε για παίκτες που απέρριψε και η εξέλιξη τους τον εκθέτει όπως ο Ντε Μπρόινε ή ο Λουκάκου και ο Σίρλε αλλά οι πιο πολλοί που ήταν εκεί δεν θα ήθελαν να χαλάσουν την όμορφη ατμόσφαιρα μια τέτοια μέρα! Είχε όμως ενδιαφέρον επίσης, το ότι ξεκαθάρισε πως με αυτόν δεν πρόκειται να παίξει ο Ρούνεϊ ξανά τόσο πίσω αλλά ή εννιάρι ή δεκάρι! Ενδιαφέρουσα προσέγγιση μόνο που η όλη αγωνιστική εικόνα του αρχηγού της Γιουνάιτεντ δεν έρχεται να ενισχύσει αυτή την θεωρία. Ο Ρούνεϊ τα τελευταία δύο χρόνια ελάχιστες φορές μπόρεσε πατώντας περιοχή να είναι χρήσιμος για την ομάδα του. Είτε αυτή ήταν η Γιουνάιτεντ είτε η εθνική Αγγλίας!

Με δεδομένο πως θα υπάρχει και ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (πιο πιθανό ως σέντερ φορ) θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως θα συνυπάρξουν. Και κυρίως αφού πια ούτε ο Σουηδός τρέχει, ούτε ο Ρούνεϊ μπορεί να το κάνει όπως γινόταν μέχρι πριν μία τετραετία, το μεγάλο ερώτημα είναι πως θα χειριστεί ο Μουρίνιο μια τόσο εκρηκτική κατάσταση! Με παίκτες επίσης όπως ο Μαρσιάλ από τη μία πλευρά και ο Ράσφορντ από την άλλη, όποτε θα πηγαίνει καλά το ματς για τη Γιουνάιτεντ θα είναι σχεδόν αδύνατο να αντιμετωπιστεί! Αλλά τις φορές που ο Ζλάταν δεν θα θυμίζει τον ποδοσφαιριστή που ξέραμε αλλά εκείνη τη σκιά που είδαμε να παλεύει μάταια στο Euro και ο Ρούνεϊ δεν θα έχει τις δυνάμεις να κάνει τη διαφορά, το μείγμα αυτό θα είναι μόλις ένα κλικ μακριά από μια έκρηξη!

Και ο Μουρίνιο όσο και αν λέει πως δεν θα κριθεί τώρα αλλά έχει πετύχει πολλά η περσινή χρονιά με τα διαδοχικά χαστούκια στον πάγκο της Τσέλσι σίγουρα του έμαθε ένα πράγμα: όποιος δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά για την οποία είναι μέσα στην ομάδα πηγαίνει πάγκο και μετά εξέδρα! Αν μη τι άλλο με αυτόν στη Γιουνάιτεντ σε αντίθεση με τον Φαν Χααλ δεν θα πλήξουμε!