Οι αριθμοί του «Mr. Manchester United», Ράιαν Γκιγκς

Το κεφάλαιο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκλεισε οριστικά για τον Ράιαν Γκιγκς, αν και κανείς δεν αποκλείει στο μέλλον να βρεθεί ξανά στον σύλλογο που λάτρεψε και λατρεύτηκε, και το england365.gr σας θυμίζει τα στατιστικά ενός εκ των πιο εμβληματικών ποδοσφαιριστών που έχουν περάσει από το «Ολντ Τράφορντ».



Οι αριθμοί του «Mr. Manchester United», Ράιαν Γκιγκς

Μπορεί ως βοηθός προπονητή να έφτασε μόνον στην επίτευξη της κατάκτησης του Κυπέλλου Αγγλίας, αλλά όσο... όργωνε τις γραμμές προσέθετε και προσέθετε εντυπωσιακά στατιστικά για να γίνει θρύλος ανάμεσα σε θρύλους.

Μερικά από αυτά...

Ο πανηγυρισμός του μετά το περίφημο γκολ κόντρα στην Άρσεναλ στο Κύπελλο Αγγλίας

11 φορές έχει σκοράρει από δύο γκολ σε ένα ματς της Πρέμιερ Λιγκ, περισσότερες από κάθε άλλο παίκτη αλλά ποτέ δεν έχει σημειώσει χατ-τρικ.

13 είναι τα πρωταθλήματα που έχει κατακτήσει, όσα και η Άρσεναλ.

10 γκολ έχει πετύχει απέναντι σε Τότεναμ και Μίντλεσμπρο, τις δύο ομάδες που «λάτρευε» περισσότερο στην καριέρα του.

16 φορές έχει αγωνιστεί και έχει σκοράρει στο Τσάμπιονς Λιγκ.

4 παίκτες έχουν παίξει ποδόσφαιρο στην Πρέμιερ Λιγκ μετά τα 40. Εκτός από τον Γκιγκς, το έχουν καταφέρει οι Τέντι Σέριγχαμ, Κέβιν Φίλιπς και Γκόρντον Στράχαν.

45 ομάδες έχει αντιμετωπίσει στην Πρέμιερ Λιγκ, όσες ακριβώς και η Γιουνάιτεντ όλα αυτά τα χρόνια.

37 ετών και 289 ημερών έγινε ο γηραιότερος παίκτης που σκόραρε στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ. Γκολ απέναντι στην Μπενφίκα το 2011.

0 δίπλα στις κόκκινες κάρτες της καριέρας του με τους «κόκκινους διαβόλους». Γενικότερα στην καριέρα του έχει δεχθεί μια κόκκινη κάρτα, σε αγώνα της Ουαλίας με τη Νορβηγία το 2001.

953 οι εμφανίσεις του με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

34 τα τρόπαια που έχει κατακτήσει στην καριέρα του, περισσότερα από κάθε άλλο παίκτη στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.