Όνειρο ζουν, μην τους ξυπνάτε!

Με μία λέξη: Έπος! Το «τρένο» της Ουαλίας… παρέσυρε και το Βέλγιο, εξασφαλίζοντας ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά του Euro! Η ομάδα του Κόουλμαν νίκησε με ανατροπή 3-1 και πλέον απέχει ένα ματς- αυτό με την Πορτογαλία στις 6 Ιουλίου- προτού φτάσει στον μεγάλο τελικό!  



Όνειρο ζουν, μην τους ξυπνάτε!

Απίστευτο πάθος και πυγμή από τους Ουαλούς, οι οποίοι δεν… λύγισαν μετά τον «κεραυνό»-γκολ του Ναϊνγκολάν στο 13'! Κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα στο 30' με την κεφαλιά του Γουίλιαμς και να ανατρέψουν το σκορ χάρη στο έξοχο γκολ του Ρόμπσον- Κανού στο 55'! Το τελειωτικό χτύπημα ενάντια στο πολυδιαφημισμένο Βέλγιο έδωσε στο 85' επίσης με κεφαλιά ο Βόουκς!

Διαμαρτυρίες από πλευράς Βέλγων για δύο περιπτώσεις πέναλτι που δεν σφυρίχτηκαν, ενώ το σκορ ήταν ακόμη στο 2-1.

Aπώλεια για τους Ουαλούς η απουσία του Ράμσεϊ από τον ημιτελικό, ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες!

Το ματς:

Και να φανταστεί κανείς ότι στα πρώτα λεπτά οι περισσότεροι νομίζαμε ότι θα' ταν ένα πολύ εύκολο απόγευμα για τους Βέλγους. Από τη μία η τριπλή ευκαιρία στο 7', από την άλλη η γκολάρα του Ναϊνγκολάν στο 13' και γενικότερα η επιβλητική παρουσία των παικτών του Βίλμοτς, δεν ήθελε και πολύ για να φτάσει κανείς σε αυτή την εκτίμηση!

Αμ δε! Οι Ουαλοί ανέβασαν στροφές στα επόμενα λεπτά και κατάφεραν από το 25' και μετά να ισορροπήσουν την κατάσταση! Στο 26' καταγράφηκε η πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία, όταν σε σουτ του Τέιλορ ο Κουρτουά υποχρεώθηκε σε σπουδαία επέμβαση! Ήταν η στιγμή που οι ποδοσφαιριστές του Κόουλμαν άρχισαν να πιστεύουν ξανά στα πόδια τους, με αποτέλεσμα τέσσερα λεπτά αργότερα να φέρουν το ματς στα ίσα με τη δυνατή κεφαλιά του Άσλεϊ Γουίλιαμς.

Ανοιχτό ματς στα εναπομείναντα λεπτά του ημιχρόνου, με καλή κυκλοφορία από πλευράς Ουαλίας και ορισμένες καλές στιγμές μπροστά από την αντίπαλη εστία.

Mια από τα ίδια και στο δεύτερο μέρος, με το Βέλγιο να ξεκινά πιο δυνατά με μια- δυο καλές στιγμές και την Ουαλία να απαντά στη συνέχεια! Μάλιστα, οι ποδοσφαιριστές του Κόουλμαν ισορρόπησαν γρηγορότερα το ματς- σε σχέση με το πρώτο μέρος- κάνοντας την ανατροπή με την έξοχη κίνηση και τελείωμα του Ρόμπσον Κανού στο 55'!

Όλα τούμπα! Και αν κανείς περίμενε ότι οι Ουαλοί, μετά το υπέρ τους 2-1, θα κλείνονταν πίσω έκαναν λάθος! Οι Βέλγοι ναι μεν επιχείρησαν να βγουν μαζικά στην επίθεση για τη γρήγορη ισοφάριση, όμως οι λάθος επιλογές τους έδωσαν το δικαίωμα στους παίκτες του Κόουλμαν να βγουν κενούς χώρους και να συνεχίσουν να είναι απειλητικοί!

Ο θρίαμβος ολοκληρώθηκε στο 85', όταν ο νεοεισελθών Βόουκς έπιασε την κεφαλιά και έγραψε το 3-1, σφραγίζοντας έτσι την πρόκριση του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος στα ημιτελικά του Euro!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Oυαλία: Χένεσι, Γκάντερ, Ντέιβις, Γουίλιαμς, Τσέστερ, Τέιλορ, Αλεν, Ράμσεϊ (90' Kόλινς), Λέντλεϊ (78' Κινγκ), Μπέιλ, Ρόμπον- Κανού (80' Bόουκς)

Βέλγιο: Κουρτουά, Μενιέ, Αλντερβάιρελντ, Nτεναγιέ, Τζ. Λουκάκου (83' Μπατσουαγί), Βίτσελ, Ναϊνγκολάν, Καράσκο (46' Φελαϊνί), Ντε Μπρόινε, Αζάρ, Λουκάκου (75' Mέρτενς)