Ώρα για το νέο, ιστορικό βήμα

Η εθνική ομάδα της Ουαλίας κοντράρεται απόψε (22:00, ώρα Ελλάδας) με το Βέλγιο, στην ιστορική παρουσία του συνόλου του Κρις Κόουλμαν στα προημιτελικά του Euro 2016, στην πρώτη μεγάλη διοργάνωση για το έθνος έπειτα από 58 χρόνια! «Η στιγμή μας να λάμψουμε» το σχόλιο του Γκάρεθ Μπέιλ για το παιχνίδι.  



Ώρα για το νέο, ιστορικό βήμα

Οι «δράκοι» έπειτα από την πρόκριση εις βάρος της Βορείου Ιρλανδίας, σε ένα... δώρο που ήρθε με αυτογκόλ και χάρισε την πρόκριση στους «8» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Γαλλίας, προετοιμάστηκαν για το νέο, ιστορικό βήμα που επιθυμούν να κάνουν.

Με τον Κόουλμαν να έχει δηλώσει ότι αυτή η εθνική ομάδα είναι για μεγάλα πράγματα και με στιγμές που το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα φανερώνει λόγους για τους οποίους μπορεί να πετύχει, με πρώτο και κυριότερο την ενότητα και τη νοοτροπία να παίζει ο ένας για τον άλλο στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους, οι Ουαλοί απόψε έχουν απέναντί τους ένα εμπόδιο που μόνο βατό δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Με τον Άσλεϊ Γουίλιαμς να θέτει εαυτόν στη διάθεση του προπονητή του, έχοντας κάνει ηρωική προσπάθεια να παίξει με πρόβλημα στο αριστερό χέρι, στο ματς με τη Βόρεια Ιρλανδία, η Ουαλία αναμένεται να παρουσιαστεί στο γήπεδο με τους:

Χένεσεϊ, Τσέστερ, Γουίλιαμς, Ντέιβις, Γκάντερ, Άλεν, Λέντλεϊ, Τέιλορ, Ράμσεϊ, Ρόμπσον – Κανού, Μπέιλ

Οι Βέλγοι, δίχως τον Βερτόνχεν που είναι τραυματίας και χάνει το υπόλοιπο της διοργάνωσης αλλά και με τον Βερμάελεν τιμωρημένο, θ' αγωνιστεί με τους:

Κουρτουά, Μουνιέ, Αλντερβάιρελντ, Ντενάγιερ, Τζ.Λουκάκου, Μέρτενς, Ναϊνγκολάν, Βίτσελ, Ντε Μπρόινε, Ρ.Λουκάκου, Αζάρ