Όταν ο 18χρονος Όουεν έδειχνε τι θα ακολουθήσει στην πορεία (Video)

Πέρασαν 18 χρόνια, όσα ήταν και ο Μάικλ Όουεν, από τότε που ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Νιούκαστλ, Στόουκ και Ρεάλ Μαδρίτης πέτυχε το ένα από τα δύο τέρματα της εθνικής Αγγλίας κόντρα στην Αργεντινή στα προημιτελικά του Μουντιάλ του 1998 στην Γαλλία, το οποίο σταμάτησε στα πέναλτι για τα «τρία λιοντάρια».



Όταν ο 18χρονος Όουεν έδειχνε τι θα ακολουθήσει στην πορεία (Video)

Και ήταν θεαματικό για τον μετέπειτα (2001) βραβευμένο με την Χρυσή Μπάλα επιθετικό!

Σε ένα από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά παιχνίδια του πλανήτη, όσον αφορά κυρίως το background, ο νεαρός τότε επιθετικός πήρε πάσα από τον Πολ Σκόουλς και αφού διέσχισε το μισό γήπεδο έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας ολοκληρώνοντας προσωρινά την ανατροπή για την Αγγλία.

Το σκορ είχε ανοίξει ο Γκαμπριέλ Μπατιστούτα με πέναλτι στο 6' για να ακολουθήσει η ισοφάριση του Άλαν Σίρερ με τον ίδιο τρόπο τέσσερα λεπτά αργότερα. Το 2-2 της κανονικής διάρκειας του αγώνα διαμορφώθηκε με γκολ του Χαβιέρ Ζανέτι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τα χαμένα πέναλτι των Πολ Ινς και Ντέιβιντ Μπάτι στην ψυχοφθόρο διαδικασία να αποβαίνουν μοιραία και να κρατούν μακριά την ομάδα του Γκλεν Χοντλ μακριά από την φάση των «8».

Θυμηθείτε την γκολάρα του Όουεν: