Η… Πρέμιερ Λιγκ μοιράζει ασίστ στο Euro!

Το Euro 2016 βρίσκεται πλέον στα προημιτελικά και έχει ενδιαφέρον να ρίξουμε μια ματιά στους… συλλόγους, οι παίκτες των οποίων έχουν κάνει μέχρι στιγμής τη διαφορά με τα γκολ και τις ασίστ τους στα γήπεδα της Γαλλίας. Λίγα πράγματα στο σκοράρισμα για τις ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, που πάντως διαπρέπουν στο «σερβίρισμα». Έκπληξη η αγγλική ομάδα με τα περισσότερα τέρματα στη διοργάνωση.



Η… Πρέμιερ Λιγκ μοιράζει ασίστ στο Euro!

44 παιχνίδια, 88 γκολ… Αυτός είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο σύλλογος που έχει τα περισσότερα γκολ (έξι), χάρη στους Μπέιλ (3), Κριστιάνο (2) και Μόντριτς (1). Γιουβέντους και Ατλέτικο Μαδρίτης ακολουθούν την πρωταθλήτρια Ευρώπης με τέσσερα τέρματα έως τώρα, ενώ στην 4η θέση συναντάμε την πρώτη εκπρόσωπο της Αγγλίας, που δεν είναι κάποια από τις λεγόμενες «μεγάλες», ούτε καν σύλλογος της Πρέμιερ Λιγκ!

Ο λόγος για τη Νόριτς, με τους Ιρλανδούς Μπρέιντι (2) και Χούλαχαν (1) να έχουν κάνει τη δουλειά και να έχουν φέρει αυτή τη στιγμή τα «καναρίνια» πάνω από μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου αλλά και τις Άρσεναλ, Τότεναμ, Γουέστ Χαμ, Έβερτον, Σαουθάμπτον και Σουόνσι…

Σε αντίθεση με τα γκολ, στις ασίστ οι εκπρόσωποι της Πρέμιερ Λιγκ έχουν βγάλει για την ώρα… ασπροπρόσωπο το κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο.  Τρεις ομάδες μοιράζονται την κορυφή της σχετικής λίστας και όλες είναι από το Νησί. Άρσεναλ, Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι έχουν από τέσσερις ασίστ μέχρι στιγμής, με τους κλασικούς «σερβιτόρους» Αζάρ (3), Ντε Μπρόινε (3) και Ράμσεϊ (2) να είναι αυτοί που έχουν βάλει το… ποδαράκι τους για να βρεθούν οι σύλλογοί τους στην κορυφή.

Δείτε αναλυτικά: