Τζέραρντ: «Πάγωσε η Αγγλία»

Τον δικό του σχόλιο έκανε ο Στίβεν Τζέραρντ, σχετικά με τον αποκλεισμό της Αγγλίας από την Ισλανδία, ενώ τόνισε πως στο ματς της Δευτέρας (27/6) έγιναν πολλά λάθη, ανάλογα του παρελθόντος.



Τζέραρντ: «Πάγωσε η Αγγλία»

Έχοντας βιώσει και ο ίδιος – σχετικά πρόσφατα – τον οδυνηρό αποκλεισμό από τους ομίλους στο Μουντιάλ του 2014 (στην τελευταία μεγάλη του διοργάνωση με την Αγγλία), γνωρίζει πως η ψυχολογία των διεθνών, μετά από τέτοια αποτελέσματα, δεν είναι και η καλύτερη δυνατή. Ωστόσο, ο πρώην άσος της Λίβερπουλ και της Αγγλίας τόνισε ότι οι συμπατριώτες του αγχώθηκε ιδιαίτερα όταν οι Ισλανδοί πήραν το προβάδισμα με 2-1, δείχνοντας έτσι πόσο … εύθραυστοι είναι ψυχολογικά λόγω των συνεχόμενων αποτυχιών σε μεγάλες διοργανώσεις.

«Αποτύχαμε τόσο έντονα την Δευτέρα εξαιτίας των πολλών κακών αποφάσεων που πήραμε, αλλά και των λαθών που θύμισαν άσχημες καταστάσεις του παρελθόντος» , έγραψε ο Τζέραρντ στην «Telegraph».

«Όταν η Αγγλία βρέθηκε πίσω στο σκορ, πολλοί παίκτες σκέφτηκαν το τι θα γινόταν σε περίπτωση ήττας, και αυτό λειτούργησε αρνητικά ώστε να επιστρέψουν στο παιχνίδι. Πανικός και απογοήτευση μαζί. «Παγώνεις» και δεν κάνεις όλα αυτά που χρειάζεται, ό,τι σχεδιάζεται πριν το παιχνίδι πάει στράφι. Δεν μου αρέσει να ακούω τους ανθρώπους να λένε πως φταίει η ψυχολογική ευθραυστότητα, αλλά μάλλον αυτό είναι, όταν έχεις την Αγγλία να μην έχει κερδίσει ένα μεγάλο τουρνουά τα τελευταία 50 χρόνια», ήταν τα λόγια του «Στίβι».

O 36χρονος πάντως δήλωσε προς το τέλος πως η τωρινή φουρνιά των Άγγλων μπορεί να ανακάμψει στο μέλλον και να ξεπεράσει τη φετινή ψυχρολουσία: «Υπάρχει ο Ρούνει, ο Στάριτζ, ο Ντέλε Άλλι πλέον και τόσοι άλλοι, τόσους παίκτες υψηλού επιπέδου. Αν θέλουμε να  κοιτάξουμε με αξιώσεις μπροστά, δεν πρέπει να κολλήσουμε ψυχολογικά στο τι συνέβη φέτος».