Η μόνη λύση είναι και ανέφικτη: λέγεται Μουρίνιο!

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει για τη «μαύρη Δευτέρα» της εθνικής ομάδας της Αγγλίας και την ιδανική, αλλά ανέφικτη λύση για τον πάγκο μετά την παραίτηση του Ρόι Χότζον...



Η μόνη λύση είναι και ανέφικτη: λέγεται Μουρίνιο!

Πριν απο 66 χρόνια η Αγγλια διαθέτοντας μερικά απο τα μεγαλύτερα ονόματα στην ιστορία της ηττήθηκε απο τις ΗΠΑ στην πρώτη της παρουσία σε Παγκόσμιο Κυπελλο! Ήταν ενα απίστευτο σοκ που σε καποια δημοσιογραφικά γραφεία ερμηνεύτηκε ως λαθος και μάλιστα εφημερίδα δημοσίευσε το αποτέλεσμα ως 10-1 πιστεύοντας πως το πρακτορείο Reuters ειχε γράψει λάθος το σκορ! Αυτό ηταν το μεγαλύτερο σοκ που ειχε περάσει η εθνική Αγγλίας... Μέχρι τώρα! Όμως ολα τα πραγματα έχουν μια....εξέλιξη!

Σε μια βραδιά που καταγράφεται ως "μαύρη Δευτέρα" στη Νίκαια της Γαλλίας έν ετει 2016 η Ισλανδία ηρθε για να ρίξει τη πιο βαριά σφαλιάρα που εχει δεχτεί το αγγλικό ποδόσφαιρο!

Χωρίς να "κλέψει" τιποτα χωρις να "εκβιάσει" οτιδήποτε η Ισλανδια συνέχισε αυτο το απίθανο ποδοσφαιρικό της παραμύθι αφου πέταξε εκτός τελικών πρώτα την Ολλανδια και μετα εδώ την Αυστρία μένοντας αήττητη με την Πορτογαλία και την Ουγγαρία. Τώρα πηρε το πιο σημαντικό της σκαλπ απογειώνοντας τους οπαδούς της νικώντας κατά κράτος αυτή την αναιμική Αγγλια που μάλιστα προηγήθηκε πολυ νωρίς με 1-0 με το πεναλτι του Ρούνει!

Οι Ισλανδοί νίκησαν όχι γιατι έτυχε αλλα επειδή πέτυχε! Ο Λαγκερμπακ δεν μπορει να ειναι τυχαίο που για έβδομο ματς έμεινε αήττητος απέναντι στην Αγγλια απο την εποχή ακομα που ηταν στην Σουηδία! Γιατι ξέρει πως απέναντι σε μια τακτικά αφελή ομάδα πρεπει να έχεις υπομονή και να μην πανικοβληθείς αν μείνεις πισω στο σκορ και αποδείχτηκε πως αυτο που ειχαν ως πλάνο ήξεραν και να το εκτελέσουν! Φάνηκε γρηγορα πως έπαιζαν ολοι ως μια γροθιά και αυτο υπενθυμίζει πως ποτε μια ενδεκάδα με πανάκριβους παικτες δεν κέρδισε κατι αν δεν εχει χημεία!

Αντίθεταμια ομάδα με παικτες καμικάζι που πιστεύουν στο πλάνο τους και καπου αισθάνονται πως μπαίνουν στη μύτη όσων τους θεωρούν χαμένους απο χέρι, τα παντα ειναι εφικτά! Η δικη μας ιστορια του 2004 και η εκπληκτική Δανία του 1992 θυμίζουν σε όλους πως αν εχεις στόχο και τον κυνηγάς τοτε δεν αποκλείεται τιποτα! Η Γαλλια παντως ειναι βέβαιο πως θα προτιμούσε την ξεζουμισμένη Αγγλια ως αντίπαλο παρα αυτη τη τρελοπαρέα!

Όσο για την Αγγλία ποιά είναι η επόμενη μέρα; Πολύ δύσκολη ερώτηση με αβέβαιη απάντηση! Όποιος προπονητής αναλάβει θα έχει ένα πολύ δύσκολο ρολο! Η ιδανική περίπτωση ειναι και πλήρως ανέφικτη:  ακούει στο  όνομα Ζοσε Μουρινιο! Μονο αυτος θα μπορούσε να μετατρέψει αυτη την ταλαντούχα αλλα μαλθακή φουρνιά σε αναγνωστική! Οποιοσδήποτε άλλος αυτη την ωρα ειναι καταδικασμένος να αποτύχει! Παντως Αγγλος υποψήφιος δεν υπαρχει που να πληροί τους όρους και το πιο πιθανό ειναι να πρεπει να ξαναρίξει η FA τα μούτρα της και να ψάξει εκτός νησιού για τον αντικαταστάτη του Ροι Χότζον!

Εναν Χότζον που απέτυχε παταγωδώς αφου έφτασε μέχρι το τουρνουα και κάνοντας πειράματα χωρίς να εχει καταλήξει ουτε καν στο ποια ειναι η καλύτερη ενδεκάδα του! Έλεγε κάποτε (πριν δεκαετίες) ο μεγαλος Ουινστον Τσώρτσιλ πως μπορεις να κοροϊδέψεις λίγους για πολυ καιρό ή πολλούς για λιγο. Ποτέ ομως παρα πολλούς για πολυ καιρό! Ειχε τελικά μεγαλο δίκιο!