Τζέραρντ: «Ο Ρούνεϊ θα εκτιμηθεί όταν αποσυρθεί»

Ο Στίβεν Τζέραρντ αποθέωσε τον Γουέιν Ρούνεϊ για την συνεισφορά του στην εθνική Αγγλίας και τόνισε πως ο κόσμος θα καταλάβει το πόσο σημαντική μονάδα είναι μόνον όταν αποφασίσει να της πει αντίο...



Τζέραρντ: «Ο Ρούνεϊ θα εκτιμηθεί όταν αποσυρθεί»

«Όπως κι εμείς έτσι και ο Γουέιν, πρέπει να υπομείνει πολλή κριτική. Θεωρώ ότι τα κατορθώματά του και η συνεισφορά του στην εθνική θα εκτιμηθούν πολύ περισσότερο όταν αποσυρθεί. Το να είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία και -ευελπιστώ κατά τη διάρκεια του τουρνουά- αυτός με τις περισσότερες συμμετοχές, είναι τεράστια επιτεύγματα. Ξέρω όμως ότι δεν είναι αρκετά για εκείνον. Θέλει να οδηγήσει την Αγγλία σε επιτυχίες. Είναι γεννημένος νικητής.

Δεν θα ακούσετε ποτέ από εκείνον να λέει ότι ένας προημιτελικός ή ένας ημιτελικός είναι αρκετός. Βρίσκεται στην Γαλλία για να κερδίσει. Το τελευταίο πράγμα που θα θέλει είναι να κάτσει ως αρχηγός σε μια συνέντευξη Τύπου μετά από μία ήττα. Θέλει σαν τρελός να κάνει την διαφορά ή να σκοράρει ένα καθοριστικό τέρμα. Αυτή τη νοοτροπία θέλουμε στην ομάδα μας και αυτός αποτελεί επιτομή, περισσότερο από κάθε άλλο.

Δεν μπορώ να θυμηθώ ακριβώς πως ένιωθα όταν με ρωτούσαν τα Χριστούγεννα για το εάν πρέπει να είναι στο Euro. Ήταν κάτι σαν χαμόγελο με μια κίνηση του κεφαλιού μου για να εκφράσω την διαφωνία μου. Με ενοχλούσε που ήταν ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης. Αλήθεια τώρα, έλεγα, το συζητάει όντως αυτό ο κόσμος; Μου λέτε ότι υπάρχουν καλύτεροι παίκτες από τον Ρούνεϊ, έλεγα. Κάποιοι το πήγαιναν ακόμη παρακάτω και δήλωναν ότι η θέση του στην ομάδα δεν ήταν δεδομένη. Ήταν ντροπιαστικά όλα αυτά και ελπίζω πως όλοι νιώθουν γελοία και μόνο που τα σκέφτηκαν» ανέφερε.