Πάλεψε αλλά αποχαιρέτησε η Ιρλανδία

Η μαχητική Ιρλανδία το πίστεψε για ένα ημίχρονο κόντρα στους Γάλλους, όμως το δεύτερο μισό της αναμέτρησης λύγισε από την ποιότητα των «τρικόλορ», οι οποίοι με τα δύο γκολ του Γκριεζμάν έκαναν την ολική ανατροπή και με το τελικό 2-1 πέταξαν εκτός συνέχειας του Euro 2016 την ομάδα του Μάρτιν Ο’ Νιλ.



Πάλεψε αλλά αποχαιρέτησε η Ιρλανδία

Η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπρέιντι στο ξεκίνημα του παιχνιδιού είχε βάλει σε θέση οδηγού την Ιρλανδία που διατήρησε μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου το προβάδισμα.

Οι γηπεδούχοι, ωστόσο, επέστρεψαν «μεταμορφωμένοι» από τα αποδυτήρια και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αντουάν Γκριεζμάν, έφεραν τα πάντα… τούμπα μέσα σε ένα τετράλεπτο (58’, 61’) και τσέκαραν αυτοί το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Euro 2016.

Με δέκα παίκτες από το 66’ (κόκκινη ο Ντάφι) αγωνιζόταν η Ιρλανδία, δοκάρι στο 77’ είχαν με τον Ζινιάκ οι «τρικόλορ», οι οποίοι περιμένουν πλέον το νικητή του Αγγλία-Ισλανδία στους «8» της διοργάνωσης.

Το ματς:

Ιδανικότερη εκκίνηση δεν θα μπορούσε να έχει η αναμέτρηση για τους Ιρλανδούς. Στην πρώτη επίθεση του αγώνα, ο Λονγκ ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Πογκμπά και ο Μπρέιντι-που ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι-έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γιορίς και πάγωσε το κοινό των Γάλλων, κάνοντας το 0-1! Οι γηπεδούχοι βγήκαν κατευθείαν στην επίθεση με στόχο να βρουν την άμεση απάντηση, αλλά έως το εικοσάλεπτο δύο κεφαλιές του Γκριεζμάν και ακόμα μία του Ζιρού δεν βρήκαν στόχο, ενώ ο Μέρφι προσπάθησε να απειλήσει με ένα καλό σουτ για λογαριασμό της ομάδας του Ο’ Νιλ.

Τα λεπτά περνούσαν και οι Ιρλανδοί έδειχναν να έχουν μπλοκάρει τους Γάλλους, οι οποίοι έμοιαζαν ανήμποροι να βρουν λύσεις και να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα. Η καλύτερη στιγμή των «τρικολόρ» ήρθε στο φινάλε του πρώτου μέρους, αλλά οι προσπάθειες των Παγιέ και Γκριεζμάν σταμάτησαν στα σώματα των αμυντικών και το 0-1 παρέμεινε αναλλοίωτο.

Ο Ντεσάν αποφάσισε να κάνει πιο επιθετική τη Γαλλία και με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου πέρασε τον Κομάν στη θέση του Καντέ. Οι γηπεδούχοι είχαν και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων και τρία λεπτά μετά την σέντρα έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία με τον Κοσιελνί να αστοχεί εξ’ επαφής. Η απάντηση της Ιρλανδίας ήρθε με τον Λονγκ, όμως ο Γιορίς του είπε όχι και διατήρησε το 0-1.

Η πίεση της Γαλλίας συνεχίστηκε και τελικά η ιρλανδική άμυνα λύγησε στο 57’, με την εξαιρετική κεφαλιά του Γκριεζμάν να φέρνει το ματς στο 1-1. Σαν να μην έφτανε μάλιστα αυτό, τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε η ολική ανατροπή των δεδομένων, με τον Ζιρού να σπάει ωραία τη μπάλα με το κεφάλι και τον Γκριεζμάν και πάλι να εκτελεί τον Ράντολφ για το 2-1! Το ματς είχε μετατραπεί σε εφιάλτη για τους Ιρλανδούς, που στο 65ο λεπτό έμειναν με δέκα παίκτες, όταν ο καλύτερος του γηπέδου, Γκριέζμαν ανατράπηκε από τον Ντάφι όντας σε προφανή θέση για γκολ.

Στο 77’ ο Ζινιάκ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Ράντολφ, ενώ στο 86’ ο Ουόλτερς είχε ένα πολύ καλό σουτ που πέρασε για λίγο εκτός εστίας για την Ιρλανδία, που τελικά δεν κατάφερε κάτι στα εναπομείναντα λεπτά και αναγκάστηκε να αποχαιρετήσει στη φάση των «16» το Euro 2016.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γαλλία: Γιορίς, Σανιά, Ραμί, Κοσιελνί, Εβρά, Καντέ (46’ Κομάν, 90+3' Σισοκό), Ματουϊντί, Πογκμπά, Παγιέ, Γκριεζμάν, Ζιρού (74’ Ζινιάκ)

Ιρλανδία: Ράντολφ, Κόουλμαν, Ντάφι, Κίο, Γουόρντ, ΜακΚάρθι (72’ Χούλαχαν), Χέντρικ, Μπρέιντι, Λονγκ, ΜακΚλίν (69’ Ο’ Σέι), Μέρφι (65’ Ουόλτερς)