Ο΄Νιλ: «Έχουμε ξεχάσει το χέρι του Ανρί»!

Οι Ιρλανδοί έχουν αφήσει πίσω τους το γκολ που τους στέρησε την πρόκριση στο Μουντιάλ του 2010, σύμφωνα με δηλώσεις του Μάρτιν Ο΄Νιλ.



Ο΄Νιλ: «Έχουμε ξεχάσει το χέρι του Ανρί»!

Μνήμες από το παρελθόν ξυπνά η αναμέτρηση ανάμεσα στη Γαλλία και την Ιρλανδία, οι οποίες θα αναμετρηθούν την ερχόμενη Κυριακή με φόντο την πρόκριση  στα προημιτελικά του Euro.

Στις 18 Νοεμβρίου του 2009 και στο ''Σαντ ντε Φρανς'' συναντήθηκαν για τελευταία φορά οι δύο ομάδες για τα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής. Με τους ‘’τρικολόρ’’ να έχουν επικρατήσει εκτός έδρας με σκορ 1-0 στο πρώτο ματς, οι Ιρλανδοί βρήκαν την απάντηση, ισοφάρισαν με γκολ του Ρόμπι Κιν και κράτησαν το σκορ μέχρι τη λήξη του 90λέπτου.

Κι αφού οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων δεν κατάφεραν να λύσουν τις διαφορές τους σε 180 λεπτά, οδηγήθηκαν σε παράταση εκεί όπου ο Τιερί Ανρί αποφάσισε να ‘’βάλει το χέρι του’’ και να αλλάξει τις ισορροπίες του ζευγαριού. Ο Γάλλος στράϊκερ σε μια εξεζητημένη ενέργεια, αφού έφερε τη μπάλα στα μέτρα του χρησιμοποιώντας την αριστερή του παλάμη, σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Γουίλιαμ Γκαλάς, ο οποίος από πολύ κοντά σκόραρε και έστειλε του Γάλλους στα τελικά του Μουντιάλ του 2010.

Οι Ιρλανδοί οι οποίοι για πολύ καιρό εξέφραζαν εντόνως τις διαμαρτυρίες τους για την κατοχύρωση του τέρματος, δείχνουν πλέον να μην επηρεάζονται στη θύμηση της άδικης αυτής στιγμής καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του προπονητή της ομάδας Μάρτιν Ο’Νιλ, την έχουν πλέον ξεχάσει!

«Η φάση του Ανρί δημιουργεί πλέον περισσότερη αντιπαράθεση στους Γάλλους παρά στους Ιρλανδούς. Σίγουρα πολλοί θα θυμηθούν αυτό το γκολ αλλά δεν νομίζω πως αυτός ο παράγοντας μπορεί να μας επηρεάσει κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού» δήλωσε ο 64χρονος τεχνικός.

Η φάση του γκολ της Γαλλίας: