Το κράτησε... χαμηλά ο ΜακΓκόβερν και τώρα περιμένει

Τον αγωνιστικό διασυρμό δεν τον απέφυγε, με την Γερμανία να κόβει και να ράβει στο χορτάρι, αλλά τουλάχιστον η ιστορία για την Βόρεια Ιρλανδία -που πλέον περιμένει να δει εάν θα βρεθεί στην επόμενη φάση μέσω της τρίτης θέσης- θα γράψει τελικό σκορ 1-0 (Γκόμες), με τον Μάικλ ΜακΓκόβερν να κάνει τρομερή εμφάνιση κάτω από τα γκολπόστ.



Το κράτησε... χαμηλά ο ΜακΓκόβερν και τώρα περιμένει

Το παιχνίδι δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση αφού βρισκόταν μόνο μία ομάδα στο χορτάρι. Το σύνολο του Γιόακιμ Λεβ δεν άφησε κανένα περιθώριο στους Βορειοϊρλανδούς, που όσο περνούσαν τα λεπτά και η διαφορά παρέμενε ρευστή ήλπιζαν απλώς σε μία στιγμή που θα τους χαρίσει τον βαθμό.

Κάτι τέτοιο δεν έγινε ωστόσο, και με την Πολωνία να επικρατεί της Ουκρανίας με το ίδιο σκορ στο άλλο ματς του ομίλου η ομάδα του Ο'Νιλ περιμένει τα αποτελέσματα στους τρεις που απέμειναν για να δει εάν θα βρίσκεται ανάμεσα στις τέσσερις καλύτερες τρίτες.

Το τέρμα που έκανε την διαφορά στην αναμέτρηση του Παρισιού πέτυχε ο Μάριο Γκόμες, πιστώνοντας την ασίστ στον Τόμας Μίλερ που είχε και δύο δοκάρια στο πρώτο 45λεπτο. Τα στατιστικά τα λένε όλα:

Η τελική κατάταξη του Γ' Ομίλου:

1. Γερμανία 7β.

2. Πολωνία 7β.

3 Β. Ιρλανδία 3β.

4. Ουκρανία 0β.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Β. Ιρλανδία: ΜακΓκόβερν, Χιουζ, Κάθκαρτ, ΜακΌλεϊ, Τ.Έβανς, Ντέιβις, Κ.Έβανς (84' ΜακΓκιν), Νόργουντ, Γουόρντ (7' Ματζένις), Ντάλας, Ουάσινγκτον (59' Λάφερτι)

 

Γερμανία: Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ (76' Χέβεντες), Χούμελς, Έκτορ, Κεντίρα (69' Σβάινσταϊγκερ), Κρόος, Εζίλ, Μίλερ, Γκέτσε (55' Σίρλε), Γκόμες