Ο Μπέιλ και πως βάζει το «εγώ» κάτω από το «εμείς»!

Αν υπάρχει ένας σούπερ σταρ που δικαιολογεί το όνομα και την εικόνα του σε αυτό το Euro δεν είναι άλλος από τον πιο ακριβό παίκτη στον πλανήτη! Ο Γκαρεθ Μπέιλ όχι μόνο είναι με τρία τέρματα στην κορυφή των σκόρερς αλλα αποτελει και τον απόλυτο MVP της Ουαλιας παίζοντας για το σύνολο! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Ο Μπέιλ και πως βάζει το «εγώ» κάτω από το «εμείς»!
Πόσο η δική του εικόνα ερχεται σε αντίθεση με εκείνη του Κριστιάνο Ρονάλντο; Ο Πορτογαλος  έχει περάσει μια θηλιά στο λαιμό της ομαδας του και κάθε φορά που εκβιάζει μία επιθετική προσπάθεια, την σφίγγει όλο και περισσότερο! Και δεν είναι μόνο ο Ρονάλντο που έως τώρα, από αυτούς που ξέρουμε ότι είναι top class ποδοσφαιριστές, είναι σαν να μην έχει εμφανιστεί στο γήπεδο! Που είναι ο λαλίστατος Ζλάταν, ο Λεβαντόφσκι, ο Οζιλ, ο Κέιν, ο Πογκμπά μεχρι αυτή την ώρα;
 
Φυσικά και η διοργάνωση είναι ακόμα στα πρώτα στάδια, με την πειρα να με έχει διδάξει πως αυτοί που κρίνουν τα τουρνουά, μερικές φορές αργούν να πάρουν μπροστα! Με εξαίρεση όμως έως τώρα τον Ινιέστα από πλευράς Ισπανίας και τον Παγέτ που δεν τον περιμέναμε όμως ως το πρώτο βιολί της Γαλλίας, κανείς άλλος δεν μπορεί να πει πως αντιπαρατάσσεται με σοβαρές πιθανότητες στον Μπέιλ ως κορυφαίος της διοργάνωσης!
 
Επισης απο πλευράς συνολικής εικόνας ομαδικής προσπάθειας μονο οι Ιταλοί μπαίνουν στο ιδιο επίπεδο μεχρι στιγμής με την Ουαλια σχετικά με το πως ολοι παίζουν για τον κοινο σκοπό χωρις να ξεχωρίζουν τα άτομα!
 
Επίσης πρέπει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις να συνυπολογίσουμε και ποιά φανέλα φοράει ο καθένας! Μία από τις μόνιμες δικαιολογίες των φανατικών υποστηρικτών του Κριστιάνο Ρονάλντο είναι πως αγωνίζεται σε μία ομάδα η οποία δεν έχει τους ποδοσφαιριστές για να υποστηρίξουν την δική του κλάση! Τότε, τι να πει και ο Μπέιλ, που κάποιοι από αυτούς με τους οποίους αγωνίζεται μαζί είναι ποδοσφαιριστές της Τσάμπιονσιπ; Ωστόσο ρίχνει τον εγωισμό του και μπαίνει κάτω από τις ανάγκες της ίδιας της ομάδας, θυσιάζοντας τη προσωπική διάκριση στο κοινό καλο! Κάπως έτσι στην πρώτη τους εμφάνιση σε μία μεγάλη διοργάνωση έπειτα από το 1958, οι Ουαλλοι κατάφεραν όχι μόνο να περάσουν στην επόμενη φάση αλλά να τερματίσουν και στην κορυφή του γκρουπ. Εάν μάλιστα δεν είχαν δεχτεί το γκολ από τους Αγγλους στις καθυστερήσεις θα ηταν αήττητοι!
 
Ο Μπέιλ δείχνει όταν φοράει την φανέλα της εθνικής του ομάδας πως είναι αποφασισμένος να κάνει ότι και οι υπόλοιποι μέσα στο γήπεδο. Πρεσάρει, μαρκάρει, κάνει κινήσεις για να ανοίξει διαδρόμους στους υπόλοιπους, δεν φοβάται να βάλει το πόδι του στη φωτιά! Φτιάχνει γκολ αλλά και σκοράρει. Δεν πρόκειται όμως να σκεφτεί ούτε δευτερόλεπτο αν ο αριστερός μπακ, ο Νιλ Τέιλορ ειναι υπο πίεση, να γυρίσει και να παίξει ως δεύτερος ακραίος μπακ ή ακομα και αμυντικος χαφ, οπως εγινε στα τελευταία λεπτα με τη Σλοβακία! Γιατί στην πράξη ένας αληθινός σούπερσταρ δείχνει πως το ποδόσφαιρο δεν είναι επίδειξη τεχνικής αλλά απόδειξη και κατάθεση ψυχής!
 
Και σε μία ομάδα δεν παίζουν ποτέ μόνο οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές αλλά κυρίως οι  καλοι συμπαίκτες!
 
Αυτή η ομάδα που έφτιαξε πριν από μερικά χρόνια ο αείμνηστος Γκάρι Σπιντ και συνεχίζει τη δουλειά του ο Κρις Κόουλμαν, δεν πέρασε τυχαία στην επόμενη φάση. Με έναν αληθινό αρχηγό στο πρόσωπο του Άσλεϊ Γουίλιαμς, έναν χαφ υψηλών προδιαγραφών με την ικανότητα να βγάζει κάθετες πάσες από το πουθενά, όπως είναι ο Άλεν  και φυσικά με το ατελείωτο τρέξιμο box to box του Ράμσεϊ, ο Μπέιλ δεν ειναι μόνος! Γνωρίζει όμως πως ουτε αυτοι χωρίς την δική του παρουσία θα μπορούσαν να πάνε μακριά αλλά και ο ίδιος άνευ της συνολικής δουλειας πιθανότατα τώρα θα έφτιαχνε  τις βαλίτσες για την επιστροφή. Και αυτό τελικά είναι κάτι που μάλλον δεν θα καταλάβει ποτέ ο Κριστιανο Ροναλντο!