Φοβού τους δράκους!

Εξαιρετική η Ουαλία, επικράτησε 3-0 της Ρωσίας, πραγματοποιώντας μεγάλη εμφάνιση για να προκριθεί στους «16», εξασφαλίζοντας την πρωτιά του Β' γκρουπ του Euro 2016! Τρία γκολ σε ισάριθμα ματς ο Μπέιλ που οδηγεί τους «δράκους». Αποχαιρέτησε με κάκιστη εικόνα η ομάδα του Σλούτσκι. 



Φοβού τους δράκους!

Τρομερός ήταν ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισαν το παιχνίδι οι ποδοσφαιριστές του Κρις Κόουλμαν και έβγαλαν ασπροπρόσωπο, τόσο τον νυν προπονητή τους, όσο και τον άλλοτε ομοσπονδιακό κόουτς, Γκάρι Σπιντ, του οποίου τη μνήμη τίμησαν. Διαλύοντας την άμυνα της Ρωσίας που έμοιαζε αδύναμη και ανήμπορη να τα βάλει με τον Γκάρεθ Μπέιλ και την παρέα του, οι Ουαλοί είχαν προβάδισμα δύο τερμάτων στη λήξη των πρώτων 45 λεπτών. Αρχικά, από εξαιρετική κάθετη του Άλεν στο 11ο λεπτό ο Ράμσεϊ με ωραίο «τσιμπηματάκι» της μπάλας πλάσαρε σωστά τον Ακινφέεφ, ενώ στο 20', ο Νιλ Τέιλορ με διπλή προσπάθεια έχοντας βγει μόνος από κόντρα της μπάλας σε αντίπαλο, έγραψε εύκολα το 2-0! Η ομάδα του Κόουλμαν θα μπορούσε να έχει πετύχει πολλά περισσότερα γκολ, ξεπερνώντας κάθε άλλη ομάδα μέχρι στιγμής στο Euro 2016 στις προσπάθειες στο στόχο (9), στα πρώτα 45 λεπτά!

Η Ρωσία δεν ... ξυπνούσε από τον λήθαργο και η Ουαλία είχε τον τρόπο να διευρύνει ακόμα περισσότερο το προβάδισμά της για να τελειώσει μια και καλή την αναμέτρηση. Ο ρυθμός διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα και στο δεύτερο μέρος και η εμφάνιση του Γκάρεθ Μπέιλ ήταν τέτοια που σε έκανε να πιστεύεις ότι κάθε φορά που είχε τη μπάλα στα πόδια και ξεχυνόταν στην επίθεση, κάτι καλό θα γινόταν για τους «δράκους». Και τελικά έγινε στο 67', από τον σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης που από πανέμορφη ασίστ του Ράμσεϊ πέτυχε το τρίτο προσωπικό του τέρμα στα τρία ματς της φάσης των ομίλων του Euro 2016, αναγκάζοντας τον Ακινφέεφ να μαζέψει και πάλι τη μπάλα από τα δίχτυα του, με το σκορ να έχει πλέον διαμορφωθεί πολύ άνετα και παντελώς δίκαια, στο τελικό 3-0.

Η βαθμολογία του Β' ομίλου:

1.Ουαλία 6

2.Αγγλία 5

3.Σλοβακία 4

4.Ρωσία 1

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ρωσία: Ακινφέεφ, Σμολίνκοφ, Β.Μπερεζούτσκι (45' Α.Μπερεζούτσκι), Ιγκνασέβιτς, Κομπάροφ, Κοκόριν, Μαμάεφ, Γκλουσάκοφ, Σμόλοφ (70' Σαμέντοφ), Σιρόκοφ (52' Γκολόβιν), Τζιούμπα

Ουαλία: Χένεσεϊ, Τσέστερ, Α.Γουίλιαμς, Ντέιβις, Γκάντερ, Άλεν (74' Έντουαρντς), Λέντλεϊ (76' Κινγκ), Τέιλορ, Μπέιλ (83' Τσερτς), Ράμσεϊ, Βόουκς