Δεν το κερδίζεις στην αρχή αλλά άνετα μπορείς να το χάσεις!

Λογικα ολοι περίμεναν να μάθουν το ξεκίνημα στη νεα σεζον αλλα να έχουμε πάντα υπόψη μας, πως από το προγράμμα κανείς δεν πήρε τον τίτλο! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος



Δεν το κερδίζεις στην αρχή  αλλά άνετα μπορείς να το χάσεις!

Πάνε πανω απο 40 χρονια απο τοτε που ειπε τη διαχρονική και άκρως επίκαιρη ατάκα που είχε πει ο (αείμνηστος και κορυφαίος Ελληνας προπονητής όλων των εποχών) Λακης Πετρόπουλος πως με μια καλη αρχή δεν κερδίζει κανείς το πρωτάθλημα αλλά πολυ εύκολα μπορει να το χάσει με ενα κακό ξεκίνημα! Κατι που είδαμε τη σεζον που πέρασε να επιβεβαιώνεται με όλη τη μεγαλοπρέπεια! Η Μάντσεστερ Σίτι ξεκίνησε με πέντε νίκες και χωρίς να δεχθεί γκολ, αλλά αυτό τελικά δεν σήμαινε τίποτα στη συνέχεια αφού την τελευταία αγωνιστική μόλις κατόρθωσε να εξασφαλίσει την είσοδο στην τετράδα.

Αντίθετα η Τσέλσι ξεκίνησε άσχημα, συνέχισε ακόμα χειροτερα και πριν φτάσουμε στα τέλη Σεπτεμβρίου ειχε ηδη απωλέσει το στέμμα!

Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε 59 μέρες μακριά από τη σέντρα του νέου πρωταθλήματος. Η ανακοίνωση του προγράμματος, βγαλμένο μέσα από κομπιούτερ που υπολογίζει πάντα περισσότερες από 100 παραμέτρους,άφησε αναμικτα τα συναίσθηματα!

Η Λέστερ ξεκινάει εκτός έδρας με την Χαλ και έχει υπέρ της την παράδοση που λέει πως ποτέ δεν έχει αρχίσει με ήττα, η πρωταθλήτρια ομάδα! Αμέσως μετά όμως πρέπει να υποδεχτεί την μόνη ομάδα που την νίκησε δύο φορές στη διάρκεια του περσινού Μαραθωνίου, την Άρσεναλ η οποία στο αντίστοιχο παιχνίδι πριν από 11 μήνες είχε φύγει θριαμβεύτρια με το εντυπωσιακο 2-5 απο το King Power Stadium! Η συνέχεια παντως ειναι για τη Λεστερ ενα τεστ χαρακτήρα αφου πρέπει να επισκεφτεί δύο φορές τη βορειοανατολική Αγγλία για να πάει πρώτα στο Άνφιλντ να παίξει με  τη Λίβερπουλ και μετά στο Ολντ Τράφορντ για να κοντράρει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πριν καν βγει ο Σεπτέμβριος.

Η ομάδα του Βενγκέρ θα έχει ήδη παίξει στην πρεμιέρα δύσκολο ματς αφού υποδέχεται τη Λίβερπουλ στο βόρειο Λονδίνο. Για τους "κανονιέρηδες" πριν βγει ο Σεπτέμβριος θα ειναι κλειδι και το ματς με τη Τσελσι.

Για τον Κλοπ χειρότερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να υπάρχει στα πρώτα έξι παιχνίδια. Μετα την Αρσεναλ εξω και τη νεοπροαχθείσα Μπέρνλι μεσα η Λιβερπουλ παιζει με τη Τοτεναμ στο Λονδινο, πριν υποδεχτεί τη Λεστερ ατο Ανφιλντ και ύστερα παει για τριτη φορα στην πρωτεύουσα να παίξει με την Τσελσι!

Ο Γκουαρντιόλα εχει ενα σχετικά ήρεμο ξεκίνημα στο βάπτισμα του στο νησί! Παιχνίδια με την Σάντερλαντ και την Στόουκ, πριν τη συνάντηση με την πάντα επικίνδυνη Γουεστ Χαμ και μετα στις 10 Σεπτεμβριου το ντέρμπι της πόλης πηγαίνοντας στο Ολντ Τράφορντ! Την κατάσταση διορθώνει το ότι αμέσως μετά παίζει με Μπορνμουθ και Σουόνσι.

Για τον Ζοσέ Μουρίνιο η αρχή στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χαρακτηρίζεται ως σχετικά εύκολη. Αν και αυτά τα παιχνίδια ήταν πέρσι αποτέλεσαν τη μεγαλύτερη πληγή των "Κόκκινων Διαβόλων"! Ξεκίνημα στη νότια ακτή απέναντι στην Μπόρνμουθ που πέρυσι κέρδισε την Γιουνάιτεντ, όπως και η Σαουθάμπτον η οποία έρχεται μετά στο Ολντ Τράφορντ, πριν το τρίτο ματς που είναι εκτός έδρας με τη Χαλ! Το ντέρμπι με τη Σίτι και η κόντρα με την πρωταθλήτρια Λέστερ (και τα δύο εντός έδρας) συμπληρώνουν την πρώτη εξάδα αγώνων αφού ενδιάμεσα η ομάδα θα πάει να παίξει εκτός με τη Γουότφορντ.

Το πιο βατό ξεκίνημα από όλους έχει η Τότεναμ. Ξεκινάει με ένα δύσκολο ταξίδι στην έδρα της Έβερτον, υποδέχεται μετά την Κρίσταλ Παλας και τη Λίβερπουλ παει στο Στόουκ και μετά υποδέχεται μέσα τη Σαντερλαντ!

Η αλήθεια είναι πως αυτή τη στιγμή κάνω μια κουβέντα με βάση την εικόνα που είχαμε σε όλη την περσινή περίοδο, χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι μεταγραφές σχεδόν σε καμιά ομάδα και χωρίς να υπολογίζουμε την οποία επιβάρυνση θα υπάρχει στα πρώτα παιχνίδια για τις ομάδες από το Euro που είναι σε εξέλιξη. Όλες οι ομάδες έχουν παίκτες αυτή τη στιγμή που ακόμα είναι στη διοργάνωση και όσο πιο μακριά πανε κάποιες από αυτές τόσο λιγότερο διάστημα θα υπάρχει για ξεκούραση!

Επίσης μέσα στο Σεπτέμβριο όταν όλοι οι υπόλοιποι θα ξεκινήσουν και τις υποχρεώσεις στην Ευρώπη, η Τσέλσι και η Λίβερπουλ θα έχουν αυτό το αβαντάζ αφού δεν θα χρειάζεται να μετακινηθούν προετοιμαζόμενες για ένα παιχνίδι την εβδομάδα. Για την Λέστερ θα είναι κάτι καινούργιο, όσο ενδιαφέρον και αν προκαλεί το να εχει ματς στην Ευρωπη μεσοβδόμαδα και μάλιστα στο Τσαμπιονς Λιγκ ενω για τη Σιτι υπαρχει η έξτρα υποχρέωση να χειριστεί τα ματς των πλέι οφ τον Αύγουστο!

Και μόνο όμως το γεγονός του ότι τέτοιες μέρες πέρσι, όταν ανακοινώθηκε το πρόγραμμα, σχεδόν κανείς δεν κοίταξε το με ποιους παίζει η Λέστερ και στο τέλος της σεζόν ολοκληρώθηκε αυτό το ποδοσφαιρικό θαύμα που πλήρωνε 5.000-1 κανει τη καινούργια περίοδο να εχει ακομα μεγαλυτερο ενδιαφέρον! Φυσικά τα θαύματα δεν γίνονται κάθε μέρα, αλλά ποιος μπορεί να απαγορεύσει τα όνειρά σου οποιαδήποτε ομάδα μετέχει σε αυτο το εντυπωσιακού πρωτάθλημα;