Λύγισε στην πίεση της Πολωνίας η Β. Ιρλανδία

Η Βόρεια Ιρλανδία πάλεψε για το καλύτερο στην πρεμιέρα της στο Euro κόντρα στην Πολωνία αλλά δεν κατάφερε να πάρει ούτε έναν βαθμό λυγίζοντας στην πίεση της καλύτερης επίθεσης των προκριματικών και γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 1-0.



Λύγισε στην πίεση της Πολωνίας η Β. Ιρλανδία

Οι παίκτες του Ο'Νιλ προσπάθησαν να διασφαλίσουν πως δεν θα παραβιαστεί η εστία τους και στο πρώτο ημίχρονο το πέτυχαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, αφού ακόμη και στις πιο κρίσιμες στιγμές βρήκαν τον τρόπο να αντιδράσουν. Πρωταγωνιστές του πρώτου μέρους ήταν ο τερματοφύλακας ΜακΓκόβερν και ο ΜακΌλεϊ της Γουέστ Μπρομ. Παράπονα για χέρι μέσα στην περιοχή είχαν οι Πολωνοί.

Στο δεύτερο μέρος οι Βορειοϊρλανδοί προσπάθησαν να βγουν πιο μπροστά απ' ότι νωρίτερα για να κάνουν ουσιαστικά τις πρώτες τους προσπάθειες, καθώς οι μακρινές μπαλιές που δοκίμαζαν στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαν αποτέλεσμα. Ωστόσο τιμωρήθηκαν γρήγορα από τους τυπικά γηπεδούχους, οι οποίοι στο 50' πήραν το προβάδισμα με σουτ του Μίλικ έπειτα από υπέροχη συνεργασία και τελική πάσα από τον Μπλαστσικόφσκι.

Στα λεπτά που απέμειναν για το τέλος του αγώνα έγιναν κάποιες προσπάθειες από την πλευρά της Β. Ιρλανδίας, όμως ο 1-0 παρέμεινε για να κάνει πιο δύσκολο το όνειρο της πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Η βαθμολογία του Γ' Ομίλου:

1. Πολωνία 3β. (1 ματς)

2. Γερμανία 0β. (0 ματς)

3. Ουκρανία 0β. (0 ματς)

4. Β. Ιρλανδία 0β. (1 ματς)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πολωνία: Σέζνι, Γιέντρετσικ, Πάζνταν, Γκλικ, Πίστσεκ, Καπούστκα (88' Πέστσκο), Μαστζίνσκι (78' Γιοντλόβιεκ), Κριχόβιακ, Μπλαστσικόφκσι (80' Γκροσίτσκι), Μίλικ, Λεβαντόφσκι

Β. Ιρλανδία: ΜακΓκόβερν, ΜακΛάφιν, Κάθκαρτ, Έβανς, ΜακΌλεϊ, Φέργκιουσον (66' Ουάσινγκτον), Μπερντ (76' Γουόρντ), Νόργουντ, ΜακΝέιρ (46' Ντάλας), Ντέιβις, Λάφερτι