Το βρετανικό επίτευγμα και ο Μπέκαμ

Για πρώτη φορά στην ιστορία της τελικής φάσης του Euro, σημειώνονται δύο γκολ από απευθείας εκτελέσεις φάουλ την ίδια αγωνιστική ημέρα και αυτό το πέτυχε... βρετανικό αίμα! Πως συνδέεται ο Έρικ Ντάιερ και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ  



Το βρετανικό επίτευγμα και ο Μπέκαμ

Η Ουαλία έκανε εξαιρετικό ποδαρικό στο Euro 2016 της Γαλλίας, αφού επικράτησε με σκορ 2-1 των Σλοβάκων και πήρε... ακόμα μεγαλύτερο αέρα στην προσπάθεια που επιχειρεί ώστε να δείξει πως έχει την ποιότητα για κάτι καλό στο τουρνουά.

Αντίθετα, οι Άγγλοι, χτυπημένοι από την κατάρα που τους θέλει να μην παίρνουν ποτέ νίκη σε πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, έμειναν στο 1-1 απέναντι στη Ρωσία στο «Βελοντρόμ».

Ο Μπέιλ για τους «δράκους» και ο Ντάιερ για τα «τρία λιοντάρια» πέτυχαν γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, κάτι που... εις διπλούν σε μια μέρα στην ιστορία του Euro δεν είχε γίνει ποτέ ξανά!

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι για την εθνική ομάδα της Αγγλίας, το γκολ του νεαρού χαφ της Τότεναμ ήταν μόλις το τρίτο με εκτέλεση φάουλ, από τα συνολικά 166 τέρματα που έχει πετύχει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας στην τελική φάση του θεσμού, αλλά και αυτού του Μουντιάλ.

Στα υπόλοιπα δύο, υπάρχει δίπλα τ' όνομα του Ντέιβιντ Μπέκαμ...