Πολωνία – Β. Ιρλανδία

Όσο αουτσάιντερ θεωρείται για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Euro, τόσο η Βόρειος Ιρλανδία έχει πεισμώσει για κάτι θετικό αρχής γενομένης από την «πρεμιέρα» της κόντρα στην Πολωνία.



Πολωνία – Β. Ιρλανδία

Πολωνία και Βόρειος Ιρλανδία αναμετρώνται με όνειρα και φιλοδοξίες στα πλαίσια του Γ' ομίλου του Euro 2016.

Οι μεν Πολωνοί θα παλέψουν για το εισιτήριο που θα τους δώσει την πρόκριση στην επόμενη φάση ενώ κάτι αντίστοιχο θα κάνουν και οι Βορειοϊρλανδοί στην παρθενική τους εμφάνιση στην διοργάνωση και πρώτη σε μεγάλο «ραντεβού» μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986.

Αρκετά ενθαρρυντικές εμφανίσεις πραγματοποίησε στα προκριματικά η Πολωνία καθώς συμμετείχε σε έναν αρκετά απαιτητικό όμιλο (Γερμανία, Ιρλανδία, Σκωτία, Γεωργία και Γιβραλτάρ). Κατάφερε παρόλα αυτά να δείξει καλό πρόσωπο καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας και να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της με μόλις μια ήττα. Αναδείχθηκε μάλιστα ως η καλύτερη επίθεση της προκριματικής φάσης, με 33 τέρματα ενεργητικό. Στις τάξεις μάλιστα, μπορεί να λέει πως έχει τον πρώτο σκόρερ της προκριματικής φάσης με 13 γκολ, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Στα αρνητικά της ομάδας ο απολογισμός που έχει από τις προηγούμενες δυο παρουσίες της το 2008 και το 2012 σε τελικές φάσεις Euro.

Αναμφίβολα, μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της προκριματικής φάσης ήταν η Βόρειος Ιρλανδία. Τερμάτισε πρώτη στα προκριματικά πάνω από χώρες όπως η Ρουμανία, η Ουγγαρία, η Φινλανδία και η Ελλάδα, κερδίζοντας έτσι δικαιότατα το εισιτήριο για τα γήπεδα της Γαλλίας. Πάθος και αγωνιστικότητα τα δύο βασικά στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει και με αυτά θα πορευθεί και στο Euro. Μπαίνει στη διοργάνωση ως το απόλυτο αουτσάιντερ για την πρόκριση από τον όμιλό της. Έδωσε πέντε φιλικά παιχνίδια από το Νοέμβρη και μετά, μένοντας αήττητη με τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία.

Αγωνιστικά νεα:

Πολωνία:

Αμφίβολη κρίνεται για τους Πολωνούς η συμμετοχή των Γκροσίτσκι και Φαμπιάνσκι, οι οποίοι ωστόσο θα έχουν όλα τα μεγάλα τους «όπλα» ετοιμοπόλεμα.

Β. Ιρλανδία:

Δεν υπάρχουν ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα για τους τυπικά φιλοξενούμενους Βορεϊοιρλανδούς.

Πιθανές ενδεκάδες:

Πολωνία:

Σέζνι, Πίστσεκ, Γκλικ, Κιόνεκ, Βαρβζίνιακ, Κρικόβιακ, Ζιλίνσκι, Μπλατζικόφσκι, Γκροζίτσκι, Μίλικ, Λεβαντόφσκι

Βόρειος Ιρλανδία:

ΜακΓκόβερν, ΜακΝερ, Κάθκαρτ, ΜακΌλεϊ, Έβανς, Φέργκιουσον, Νόργουντ, Ντέιβις, Μπέρντ, Γουόρντ, Λάφερτι