Η γκολάρα του Ντιαμέ έστειλε ξανά στην Πρέμιερ Λιγκ την Χαλ (Video)

Την δεύτερη άνοδό της στην Πρέμιερ Λιγκ τα τελευταία τρία χρόνια πανηγυρίζει η Χαλ! Οι «τίγρεις» του Στιβ Μπρους (ο μοναδικός στην ιστορία που ανεβαίνει στα «σαλόνια» τετράκις) ήταν ανώτερες σε ολόκληρο τον τελικό των πλέι οφ ανόδου απέναντι στην Σέφιλντ Γουένσντεϊ στο «Γουέμπλεϊ» και με το τελικό 1-0, που διαμορφώθηκε από γκολάρα του Μοχαμέντ Ντιαμέ, δικαίως ακολούθησαν τον δρόμο των Μπέρνλι-Μίντλεσμπρο.



Η γκολάρα του Ντιαμέ έστειλε ξανά στην Πρέμιερ Λιγκ την Χαλ (Video)

Οι δύο πλευρές δεν θέλησαν να ρισκάρουν στα πρώτα λεπτά και βρήκαν δειλά-δειλά τα πρώτα τους σουτ προς την αντίπαλη εστία, με την Χαλ να είναι αυτή που πήρε τα ηνία του αγώνα με τον περισσότερο αέρα που έδειχναν οι παίκτες της.

Σχεδόν ένα τέταρτο πριν το τέλος του πρώτου μέρους ο Λι φάνηκε να βρίσκει την μπάλα με το χέρι στην περιοχή της ομάδας του αλλά δεν καταλογίστηκε το πέναλτι, για να έρθουν οι φάσεις των Ερνάντες και Ντιαμέ με την μπάλα στην πρώτη περίπτωση να μην καταλήγει στα δίχτυα εξαιτίας εντυπωσιακής απόκρουσης του Γουέστγουντ και το δεξί σίδερο να γλιτώνει τον Άγγλο τερματοφύλακα στην δεύτερη.

Με την επιστροφή των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο η Γουένσντεϊ μπήκε πιο δυνατά, ωστόσο στον λίγο χρόνο που είχε το πάνω χέρι δεν μπόρεσε να βρει στόχο. Οι «τίγρεις» έδειξαν να ξυπνούν άμεσα και χρειάστηκε ακόμη μία εντυπωσιακή επέμβαση του Γουέστγουντ για να μην μπουν μπροστά στο σκορ, ενώ ο τελευταίος στάθηκε και τυχερός βλέποντας τον Ρόμπερτσον να σουτάρει στα περιστέρια στο ένας-με-έναν. Ο γόρδιος δεσμός έσπασε στο 72' με τον καλύτερο παίκτη της αναμέτρησης, Ντιαμέ, να σκοράρει ένα φανταστικό γκολ από απόσταση.

Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι και έτσι ο Τζέιμι Βάρντι έχασε την ευκαιρία να παίξει αντίπαλος κόντρα στην ομάδα της καρδιάς του, Γουένσντεϊ, την ερχόμενη σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Χαλ: Γιακούποβιτς, Οντουμπάχο, Ντόσον, Ντέιβις, Ρόμπερτσον, Χάντλστοουν, Λίβερμορ, Ελμοχαμάντι, Σνόντγκρας (82' Κλούκας), Ντιαμέ (89' Μαγκουάιρ), Ερνάντες (85' Μέιλερ)

Σέφιλντ Γουένσντεϊ: Γουέστγουντ, Χάτσινσον (76' Νουχίου) , Λούβενς, Χούπερ, Λις, Λι, Χαντ, Γουάλας (63' Ελάν), Πάντιλ(86' Ζοάο) , Μπάναν, Φορεστιέρι