Είπαν για τον Μουρίνιο...

Τον γνώρισαν, τον έμαθαν καλά, ασχολήθηκαν με την περίπτωσή του, αναγνώρισαν την ποιότητα που τον διακρίνει, ενοχλήθηκαν από συμπεριφορές του. Άνθρωποι του αγγλικού ποδοσφαίρου έχουν μιλήσει για τον Ζοσέ Μουρίνιο και έχουν διαφορετικές απόψεις, με τον «special one» να διαβαίνει τη μεγαλοπρεπή είσοδο του «Ολντ Τράφορντ».  



Είπαν για τον Μουρίνιο...

Λίγους μήνες έπειτα από την απόλυσή του από την Τσέλσι, σε ένα καταστροφικό πρώτο μισό της για τη σεζόν 2015-2016, ο Πορτογάλος κόουτς έχει συμφωνήσει με τη Γιουνάιτεντ και το μοναδικό που απομένει είναι η ανακοίνωση της πρόσληψής του...

Πως βλέπουν, όμως, την είδηση αυτή, ποδοσφαιράνθρωποι που έχουν υπηρετήσει τους «κόκκινους διαβόλους»;

Σερ Μπόμπι Τσάρλτον για το περιστατικό του Μουρίνιο με τον Βιλανόβα και το χτύπημα στο μάτι, το 2012: «Ένας προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν θα το έκανε αυτό... Ο Μουρίνιο είναι καλός προπονητής, αλλά μέχρι εκεί θα έλεγα...».

Ερίκ Καντονά για τη διαφαινόμενη πρόσληψη του Μουρίνιο, το φετινό καλοκαίρι: «Λατρεύω τον χαρακτήρα του και τον τρόπο που αντιλαμβάνεται και παθιάζεται για το ποδόσφαιρο. Απαιτεί το 100% από τους ποδοσφαιριστές του. Όμως, θεωρώ ότι δεν κάνει για τη Γιουνάιτεντ και τον τρόπο παιχνιδιού που χαρακτηρίζει την ομάδα».

Σερ Άλεξ Φέργκιουσον για την απόλυση του Μουρίνιο από την Τσέλσι, το 2007: «Ήταν εκπληκτικός με τα όσα έκανε και είναι απογοητευτικό για το ποδόσφαιρο να τελειώνει έτσι η συνεργασία ενός τέτοιου προπονητή με την ομάδα του. Απολάμβανα τον ανταγωνισμό μαζί του».

Ρίο Φέρντιναντ για τη διάδοχη κατάσταση μετά τον Φαν Χάαλ: «Από τη στιγμή που ο Φαν Χάαλ δεν ήταν αρκετός όπως έκρινε η ομάδα και ο Μουρίνιο είναι ελεύθερος, έπρεπε να εξεταστεί η περίπτωσή του. Είναι προπονητής τοπ επιπέδου, με εμπειρία και έχει γεννηθεί νικητής».

Πέτερ Σμάιχελ: «Είναι εξαιρετικός προπονητής, αλλά ο χαρακτήρας του και τα όσα πρεσβεύει δεν ταιριάζουν απόλυτα με τη Γιουνάιτεντ».

Ντέιβιντ Μπέκαμ: «Αγαπώ τον Ζοσέ και τον θεωρώ εκπληκτικό προπονητή. Είναι απίστευτα παθιασμένος με τη δουλειά και το ποδόσφαιρο».

Ντένις Γουάις: «Το Ολντ Τράφορντ θέλει να βλέπει την ομάδα να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο και αυτό δεν μπορεί να το προσφέρει ο Μουρίνιο...».

Ρόι Κιν: «Είναι προπονητής που κάνει συνεχώς mind games, αλλά μπορεί στο φινάλε της σεζόν να παραδίδει τρόπαια και να έχει επιτυχίες. Πάντως, αυτό που χαιρετάει τον αντίπαλο προπονητή πριν τη λήξη του αγώνα, με ενοχλεί προσωπικά... Είναι ντροπή και δεν σέβεται τον αντίπαλο. Αν το έκανε ένα πρωί Κυριακής, θα... τον ισοπέδωνα».