Ρε... λες; (Video)

Πριν από κάθε διοργάνωση στην οποία συμμετέχει η εθνική, όλοι στην Αγγλία κάνουν όνειρα για κατάκτηση και... πραγματικότητά τους το ενδεχόμενο αυτό. Έτσι λοιπόν έγινε και μετά το νικηφόρο πρώτο φιλικό με την Τουρκία (2-1 στο «Etihad») με την διαφορά πως οι διεθνείς του Ρόι Χότζον παρουσίασαν μια εικόνα (με μερικές παραφωνίες στην άμυνα) που εάν επαναλαμβάνεται σε κάθε παιχνίδι στο Euro τίποτα δεν θα είναι αδύνατο. Σκόρερ οι Χάρι Κέιν και Τζέιμι Βάρντι, MVP ο Ντάνι Ρόουζ.  



Ρε... λες; (Video)

Μοιραία μετά το παιχνίδι άρχισαν και τα «πόσο πιο καλή μοιάζει η επίθεση χωρίς τον Γούειν Ρούνεϊ», ο οποίος έμεινε εκτός μαζί με όλους τους παίκτες της Λίβερπουλ που αγωνίστηκαν στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ (έπαιξε ο Τζόρνταν Χέντερσον) και τους συμπαίκτες του που χθες σήκωσαν το Κύπελλο Αγγλίας.

Αν υπήρχε κάποιος που μπήκε στο γήπεδο με την σκέψη πως τα λεφτά για το εισιτήριο μπορεί και να... μην άξιζαν, αμέσως άλλαξε ιδέες. Δεν ήταν μόνο το γρήγορο γκολ (3') από ωραία επιθετική κίνηση των Στέρλινγκ-Άλι και πάσα-τούνελ του τελευταίου για να έρθει ο Χάρι Κέιν (από θέση οφσάιντ αλλά με αντίθετη κίνηση προς τους αμυνόμενους που ήταν αρκετή για να μπερδέψει τον βοηθό) και να νικήσει τον Μπαμπατσάν, αλλά και ο πολύ καλός ρυθμός που διατήρησαν οι δύο πλευρές.

Οι Τούρκοι δεν πάγωσαν με το γκολ και αναζήτησαν αμέσως την απάντησή τους, η οποία εν τέλει ήρθε δέκα λεπτά αργότερα. Σημαντικό μερίδιο ευθύνης για το 1-1, με tap in του Τσαλχάνογλου στο κέντρο της εστίας φέρει ο Τζο Χαρτ, που έκανε κακό υπολογισμό σε έξοδό του μετά από εκτέλεση φάουλ και επέτρεψε στον Σεν να δημιουργήσει το τέρμα.

Στην συνέχεια δόθηκαν νέες ευκαιρίες τόσο στους Άγγλους όσο και στους γείτονές μας για να πετύχουν ένα δεύτερο τέρμα, ωστόσο έλειπε σε αμφότερους το ψύχραιμο τελείωμα και η ευστοχία στην πάσα που δεν έγινε ποτέ ασίστ.

Κύριοι εκφραστές των επιθετικών προσπαθειών των «τριών λιονταριών» ήταν η δυάδα της Τότεναμ Άλι-Κέιν και ο Τζέιμι Βάρντι, οι οποίοι δείχνουν να έχουν αποκτήσει αρκετά καλή χημεία ως σύνολο. Τα όποια προβλήματα, πέραν των άστοχων τελειωμάτων, φαίνονταν να εντοπίζονται κυρίως στο αμυντικό κομμάτι, αλλά η κατάσταση έμοιαζε ελεγχόμενη έστω και την τελευταία στιγμή. Το ενδιαφέρον έστρεψε πάνω του και ο Τζακ Γουίλσιρ, μία από τις επιλογές του Ρόι Χότζον που ξάφνιασε αρκετούς, κάνοντας ένα ήσυχο παιχνίδι μέχρι να αντικατασταθεί (66') από τον Τζόρνταν Χέντερσον.

Στο δεύτερο μισό συνεχίστηκαν οι καλές στιγμές, με τους Τούρκους να είναι αυτοί που έφτασαν πιο κοντά στο γκολ έως το 70', δημιουργώντας ξανά και ξανά απέναντι από τον Χαρτ, με την μπάλα να περνάει στο 90% των περιπτώσεων ελάχιστα δίπλα από τα γκολπόστ του. Στο 71' ο Βάρντι κινήθηκε μέσα στην περιοχή και όταν ένιωσε επαφή αντιπάλου έπεσε στο χορτάρι για να κερδίσει το πέναλτι, κάτι που έγινε. Την εκτέλεση δεν ανέλαβε ο ίδιος αλλά ο Κέιν, που έστειλε την μπάλα στην εξωτερική μεριά του δεξιού σίδερου. Αυτό ήταν το πρώτο χαμένο πέναλτι των Άγγλων τα από το 2010 και 33ο συνολικά, ενώ μιλώντας για στατιστικά το γκολ της Τουρκίας στο πρώτο ημίχρονο ήταν και το πρώτο ever στις αναμετρήσεις των δύο πλευρών.

Το τελικό 2-1 διαμορφώθηκε σχεδόν πέντε λεπτά πριν το φινάλε, όταν από απόκρουση του Μπαμπατσάν σε κεφαλιά του Ντάιερ και κακή αντίδραση του αμυνόμενου στην γραμμή ο Βάρντι πήρε το ριμπάουντ.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αγγλία: Χαρτ, Ρόουζ, Κέιχιλ, Στόουνς, Γουόκερ, Ντάιερ, Γουίλσιρ (66' Χέντερσον), Στέρλινγκ (73' Ντρίνκγουοτερ), Άλι, Κέιν, Βάρντι

Τουρκία: Μπαμπατσάν, Μπαλτά, Ερκίν (70' Κοϊμπάσι), Γκιονούλ, Τοπάλ, Ινάν, Σεν, Οζιακούπ (70' Τεκντεμίρ),Τουρφάν, Τοσούν, Τσαλχάνογλου (78' Σαχάν)