Κόουλ: «Πρέπει να ξαναβρώ τη φόρμα μου»

Ο κόσμος το' χει... βούκινο, τα παραδέχτηκε και ο ίδιος. Ο Τζο Κόουλ, δήλωσε ότι θεωρεί πως διανύει τη χειρότερη περίοδο της ποδοσφαιρικής του καριέρας, όντας ντεφορμέ από την πρώτη μέρα της μεταγραφής του στη Λίβερπουλ.



Κόουλ: «Πρέπει να ξαναβρώ τη φόρμα μου»

Το ντεμπούτο του με τη φανέλα του συλλόγου του Μέρσεϊσαϊντ, στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος κόντρα στην Άρσεναλ, επισκιάστηκε από την αποβολή του για φάουλ στον Κοσιέλνι. Αναγκάστηκε να απουσιάσει από τρία παιχνίδια. Στην επόμενη συμμετοχή του, αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι στην αναμέτρηση με την Τραμπζονσπόρ για το Γιουρόπα Λιγκ, αλλά οι «κόκκινοι» επικράτησαν με σκορ 1-0. Η νίκη (2-1) επί της Μπλάκμπερν την Κυριακή, ήταν η δεύτερη στην οποία είχε μερίδιο επιτυχίας ο Κόουλ, μετά από αυτή επί της Στεάουα Βουκουρεστίου (4-1) για τη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση, στα μέσα Σεπτέμβρη. Οι πρώτοι του μήνες στην ομάδα του μεγάλου λιμανιού δεν ήταν όπως ο ίδιος ονειρευόταν, αλλά βάζει πλώρη για μια νέα προσπάθεια, ανακτώντας πρώτα τη φόρμα του.

«Είναι η πρώτη φορά που διανύω μια τέτοια περίοδο στην καριέρα μου. Πρέπει να βρω τη φόρμα μου» ομολόγησε και συνέχισε: «Θέλω απελπισμένα να πετύχω στη Λίβερπουλ και κάθε λεπτό, κάθε μέρα, σκέφτομαι τον τρόπο με τον οποίο θα το πετύχω. Ξέρω ότι δεν παίζω καλά. Περιμένω περισσότερα από τον εαυτό μου αλλά τουλάχιστον ανήκω στον σύλλογο που θα με βοηθήσει να βελτιωθώ». Ο Τζο Κόουλ δεν θα μπορούσε να μην τοποθετηθεί για την παρουσία του Ρόι Χότζον στον πάγκο της ομάδας, υπό τις οδηγίες του οποίου η Λίβερπουλ πραγματοποίησε το χειρότερο ξεκίνημα στην ιστορία της, έπειτα από περίπου μισό αιώνα. «Έχουμε τον κατάλληλο προπονητή. Όλοι πιστεύουμε στις δυνατότητες αυτής της ομάδας. Πρέπειναμείνουμεενωμένοι. Κάνουμε πολλά πράγματα σωστά, αλλά πρέπει να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα. Είναι απογοητευτικό να χάνεις μεγάλα και σημαντικά παιχνίδια, όπως αυτό με την Έβερτον, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις, το χειρότερο που μπορείς να κάνεις είναι να μην καταλογίζεις σε άλλους τις ευθύνες. Πρέπει να αντικρίσουμε τους εαυτούς μας και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας».