Ζητούν αποζημίωση από την Αστυνομία οι συγγενείς των 96

Πουθενά δεν θα σταματήσουν οι οικογένειες των 96 αδικοχαμένων οπαδών της Λίβερπουλ από την τραγωδία του Χίλσμπορο, μετά τη δικαίωση με την επίσημη ετυμηγορία για τα αίτια που έκαναν «μαύρη» τη 15η Απρίλη του 1989. Μέσω των δικηγόρων τους, πιέζουν κι απαιτούν αποζημίωση από την Αστυνομία του Νοτίου Γιόρκσαϊρ και των Δυτικών Μίντλαντς.



Ζητούν αποζημίωση από την Αστυνομία οι συγγενείς των 96

Οι συγγενείς των 96 αδικοχαμένων οπαδών της Λίβερπουλ, έχουν πάρει φόρα και διεκδικούν ό,τι τους αναλογεί, έπειτα από την ηθική δικαίωση με την απόφαση του Δικαστηρίου που έριξε όλη την ευθύνη στους εγκληματικά λανθασμένους χειρισμούς της Αστυνομίας εκείνο το μεσημέρι, πριν από 27 χρόνια, στο Χίλσμπορο, στον ημιτελικό Κυπέλλου της Λίβερπουλ με τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Κυνήγησαν και πέτυχαν την απόλυση του επικεφαλής της Αστυνομίας του Νοτίου Γιόρκσαιρ, Ντέιβιντ Κρόμπτον, για την προσβλητική και λανθασμένη άποψή του γύρω από την τραγωδία του Χίλσμπορο.

Πλέον, μέσω και των νομικών εκπροσώπων τους, αξιώνουν αποζημίωση 19 εκατ.λιρών από την Αστυνομία του Νοτίου Γιόρκσαϊρ και αυτή των Δυτικών Μίντλαντς, για τη συγκάλυψη στοιχείων και γεγονότων που συνέβησαν εκείνο το «μαύρο» μεσημέρι της 15ης Απρίλη...