Για μία ακόμη μεγάλη ανατροπή...

Ένα ακόμη μεγάλο ευρωπαϊκό βράδυ στο «Άνφιλντ» και μια ακόμη μεγάλη ανατροπή κυνηγάει η Λίβερπουλ για να προκριθεί στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς με τέρμα στο δεύτερο από τα τρία λεπτά των καθυστερήσεων η Βιγιαρεάλ διαμόρφωσε το τελικό 1-0 και πήρε μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης. Μοιρασμένο σε γενικές γραμμές το παιχνίδι, που όπως αποδείχθηκε δύσκολα θα έβγαζε νικητή...



Για μία ακόμη μεγάλη ανατροπή...

Μοιρασμένο σε γενικές γραμμές το παιχνίδι στην πιο δύσκολη έδρα της φετινής διοργάνωσης (σ.σ φιλοξενούμενη ομάδα έχει σκοράρει μόνο ένα γκολ, ενώ όλες έχουν ηττηθεί) είχαν δοκάρι με τον Φιρμίνο και μια πολύ μεγάλη στιγμή με τον Μορένο οι «κόκκινοι». Την καλύτερη φετινή απόκρουση στο Γιουρόπα Λιγκ, σε σουτ του Μπακαμπού, ίσως και να έκανε ο Σιμόν Μινιολέ.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα δεν άργησε να έρθει, με τον Τζο Άλεν να σουτάρει πάνω στον Ασένχο έπειτα από σέντρα του Άνταμ Λαλάνα, κι ας είχε τις προϋποθέσεις να κάνει το 1-0 όντας τοποθετημένος σε ιδανικό σημείο. Στιγμές νωρίτερα ο Μπακαμπού δεν μπόρεσε να κάνει σωστό άλμα για να πάρει κεφαλιά, σε μια φάση που εάν ο φορ των γηπεδούχων τα είχε καταφέρει λογικά θα είχε χριστεί σκόρερ, με τον Σιμόν Μινιολέ πιο πίσω.

Η απάντηση του «κίτρινου υποβρυχίου» ήρθε στο 11ο λεπτό με τον πρώην ποδοσφαιριστή της Τότεναμ, Ρομπέρτο Σολδάδο, να φεύγει στην πλάτη της άμυνας της Λίβερπουλ μετά από έξυπνη-γρήγορη εκτέλεση φάουλ και να αστοχεί ελάχιστα περνώντας την μπάλα κάτω από τα πόδια του Αλμπέρτο Μορένο κατά την εκτέλεση και στέλνοντάς την δίπλα από το δεξί στύλο του Μινιολέ. Πάντως αν ο Ισπανός είχε σκοράρει το γκολ του θα ήταν αντικανονικό, με την σημαία του βοηθού να έχει μείνει κακώς κάτω.

Η επόμενη πολύ καλή στιγμή ανήκε και πάλι στους γηπεδούχους, με τον Πίνα να δέχεται αρχικά το στοπ του Βέλγου κίπερ που άπλωσε το σώμα του και έκλεισε την αριστερή του γωνία στο σουτ από μέση απόσταση που δέχθηκε και εν συνεχεία αυτό του Λούκας, ο οποίος ακολούθησε την φάση. Καθοριστικός στο να μην αλλάξει το 0-0 την επόμενη φορά που η Βιγιαρεάλ πάτησε περιοχή ήταν ο Κόλο Τουρέ, που με ένα υπέροχο τάκλιν δεν επέτρεψε στον Γασπάρ να γυρίσει την μπάλα στον Σολδάδο, ο οποίος ήταν φάτσα με την εστία. Ο Σολδάδο, μάλιστα, ήταν και αυτός που έχασε την τελευταία ευκαιρία του πρώτου μέρους.

Με την έναρξη του δευτέρου πάντως, σημειώθηκε η μεγαλύτερη μέχρι εκείνο το σημείο του ματς, με τον Μπακαμπού να μην μπορεί να πετύχει το 10ο γκολ του στην διοργάνωση, στέλνοντας κεφαλιά του στην εξωτερική πλευρά του δεξιού σίδερου. Η αντίδραση της ομάδας στα πρώτα δευτερόλεπτα σίγουρα δεν ικανοποίησαν τον Κλοπ, που είχε περάσει με την έναρξη του ημιχρόνου τον Τζόρντον Άιμπ στην θέση του Κουτίνιο.

Το παιχνίδι είχε αρκετά καλό ρυθμό αλλά έλειπαν οι πολύ μεγάλες στιγμές για να ανοίξει το σκορ. Μία τέτοια ήρθε στο 64ο λεπτό, με τον Φιρμίνο να βλέπει τον Ασένχο να κάνει μικρή επαφή με την μπάλα σε σουτ του -αφού έσπασε το τεχνητό οφσάιντ- και να την στέλνει στο αριστερό του σίδερο. Λίγα λεπτά αργότερα Μαρθελίνο και Κλοπ είχαν έναν σύντομο καυγά για μαρκάρισμα στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ωστόσο γρήγορα επέστρεψαν τα χαμόγελα και οι δύο άνδρες έδωσαν τα χέρια.

Κι εκεί που για πολλή ώρα καμία πλευρά δεν έδειχνε ικανή να απειλήσει, ήρθαν δύο απανωτές φάσεις για να βάλουν φωτιά στα τελευταία λεπτά. Στο 87' ο Μινιολέ έκανε την επέμβαση της αναμέτρησης με εκπληκτική βουτιά και απομάκρυνση της μπάλας με το ένα χέρι σε πολύ κοντινή προσπάθεια του Μπακαμπού, ενώ από το δεύτερο συνεχόμενο κόρνερ της Βιγιαρεάλ ο Αλμπέρτο Μορένο λίγο έλειψε να πετύχει ένα από τα πιο εντυπωσιακά γκολ της διοργάνωσης.

Για κακή του τύχη ωστόσο ο Σουάρεθ ακολούθησε και διόρθωσε το λάθος που έγινε στην μεσαία γραμμή, πιέζοντας τον Ισπανό ο οποίος εξουθενωμένος από την κούρσα και υπό το μαρκάρισμα του αντιπάλου του σούταρε ψηλά, μέσα από την περιοχή. Παράλληλα, θα μπορούσε να σπάσει την μπάλα στον Άιμπ στα δεξιά, όμως έχοντας βάλει το κεφάλι κάτω για να καλύψει γρήγορα το γήπεδο λογικά δεν τον είδε ποτέ...

Όλα αυτά για να φτάσουμε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων και το 1-0 για τη Βιγιαρεάλ, που βγήκε μπροστά σε υποδειγματική κόντρα και πανηγύρισε τη μεγάλη νίκη με το tap in του Αντριάν Λόπεθ από πάσα του Ντένις Σουάρεθ. Μεγάλη ευθύνη στο γκολ φέρει ο Τουρέ, στου οποίου την πλάτη βρέθηκε η μπάλα, ενώ στην συνέχεια δεν μπόρεσε να κόψει την σέντρα που κόστισε στην ομάδα του...

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Βιγιαρεάλ: Ασένχο, Γασπάρ, Μπάγι (76' Μουζάκιο), Ρουίς, Κόστα, Πίνα, Σοριάνο, Σουάρεθ, Ντος Σάντος (72' Καστιγιέχο) Σολδάδο (74' Λόπεθ), Μπακαμπού

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Τουρέ, Λόβρεν, Μορένο, Λούκας, Άλεν, Μίλνερ, Λαλάνα, Κουτίνιο (46' Άιμπ), Φιρμίνο (90' Μπεντέκε)