«Ξύπνησαν»... για τον Κόντε

Με τον Σεσκ Φάμπρεγας να κάνει... χατ-τρικ στις ασίστ και τον Εντέν Αζάρ να πετυχαίνει τα πρώτα του δυο γκολ στο φετινό πρωτάθλημα (!), η Τσέλσι πέρασε από την έδρα της Μπόρνμουθ, επικρατώντας 4-1 για την 35η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Το μυαλό των «μπλε» στις... σημειώσεις του Αντόνιο Κόντε για την επόμενη σεζόν.  



«Ξύπνησαν»... για τον Κόντε

Η μεγάλη εμφάνιση του Σεσκ Φάμπρεγας, ο οποίος πρόσφατα είχε υποστηρίξει πως αισθάνθηκε ότι ... ξέχασε τη μπάλα που ήξερε στο πολύ άσχημο διάστημα της Τσέλσι, έκανε την ομάδα του Χίντινκ ν' αποδώσει απλό και αποτελεσματικό ποδόσφαιρο στο «Vitality Stadium». Μόλις στο 5ο λεπτό τροφοδότησε με εξαιρετική κάθετη πάσα τον Πέδρο, ο οποίος από πλάγια πρώτα έκανε κοντρόλ κι έπειτα πλάσαρε για το 1-0. Η Μπόρνμουθ... προσκάλεσε τους Λονδρέζους να της ασκήσουν πίεση από τη στιγμή που κλείστηκε στο μισό της γήπεδο και στο 34' ο Εντέ Αζάρ πέτυχε το πρώτο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα (!) κι αυτός από ασίστ του Φάμπρεγας! Το 2-0 δεν... πρόσφερε ιδιαίτερη ασφάλεια στους «μπλε», αφού, σχεδόν αμέσως (36'), ο Έλφικ με κεφαλιά στην ανοργάνωτη άμυνα της Τσέλσι μείωσε για τους «cherries».

Ο Ντιέγκο Κόστα θα μπορούσε επίσης να έχει χριστεί σκόρερ όταν από γύρισμα του Μπάμπα Ράχμαν στην περιοχή με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου άπλωσε το πόδι αλλά δεν πρόλαβε τη μπάλα. Όσο κι αν προσπάθησε να ξεπεταχθεί η Μπόρνμουθ και να φέρει το ματς σε μια ισορροπία, προκλήθηκε ένα ... ροντεό ολίγων λεπτών, μέχρι να επανακτήσει η Τσέλσι τον έλεγχο και να περιορίσει το παιχνίδι στο μισό γήπεδο της ομάδας του Έντι Χάου. Ο Μπέγκοβιτς και οι αμυντικοί του δεν είχαν πολλή δουλειά πέρα από τις στιγμές που ξαφνικά εκδήλωναν κάποιες ανεπιτυχείς επιθέσεις οι γηπεδούχοι. Για τους «μπλε», που είχαν σαφή υπεροχή, ήρθε και το τρίτο γκολ στο 71' για να προσφέρει πλέον ηρεμία. Με την τρίτη του ασίστ, ο Φάμπρεγας έδωσε την ευκαιρία στον Γουίλιαν να γράψει το 3-1. Αμέσως μετά, όλα έγιναν πιο ήρεμα, εύκολα και ... αδιάφορα, με τους ποδοσφαιριστές του Χίντινκ να δοκιμάζουν να παίξουν πολύ πιο ελεύθερα και να φτάνουν στο τελικό 4-1 με τον Αζάρ να σκοράρει ξανά, αυτή τη φορά έπειτα από ωραία πάσα του Νεμάνια Μάτιτς στο 91'. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπόρνμουθ: Μπόρουτς, Φράνσις, Έλφικ, Κουκ, Ντάνιελς, Στάνισλας (78' Ρίτσι), Σέρμαν, Γκόσλινγκ, Παφ, Γκράμπαν (63' Αφόμπε), Κινγκ (63' Γουίλσον)

Τσέλσι: Μπέγκοβιτς, Αθπιλικουέτα, Μίκελ, Ιβάνοβιτς, Μπάμπα, Μάτιτς, Φάμπρεγας, Πέδρο, Γουίλιαν (83' Λόφτους – Τσικ), Αζάρ, Ντιέγκο Κόστα