Όταν ο Αγουέρο ήθελε Λίβερπουλ

Πόσο διαφορετική θα ήταν η ιστορία εάν η Λίβερπουλ είχε κάνει πράξη την επιθυμία του Κουν Αγουέρο και τον είχε αποκτήσει το 2006… Με αφορμή τη χθεσινή αναμέτρηση της Νιούκαστλ με τη Μάντσεστερ Σίτι, ο Ράφα Μπενίτεθ μας θύμισε τη μεγάλη, χαμένη ευκαιρία των «κόκκινων» να προσθέσουν στο δυναμικό τους τον νυν επιθετικό των «πολιτών»!  



Όταν ο Αγουέρο ήθελε Λίβερπουλ

Ο Ισπανός τεχνικός, στο σχόλιό του πριν την έναρξη του χθεσινού αγώνα, «ξέθαψε» μια ιστορία που σίγουρα θέλουν να ξεχάσουν οι φίλοι των «κόκκινων»! Ήταν το 2006, όταν ο τότε πιτσιρικάς της Ιντεπεντιέντε, Κουν Αγουέρο, είχε προταθεί στη Λίβερπουλ, αλλά η περίπτωσή του δεν προχώρησε ποτέ, επειδή το κόστος της μεταγραφής θα υπερέβαινε το προβλεπόμενο για εκείνη την εποχή, μπάτζετ!

«Ήμουν προπονητής της Λίβερπουλ εκείνη την περίοδο. Μου πρότειναν έναν νεαρό ποδοσφαιριστή για πάρα πολλά χρήματα. Ήταν ο Αγουέρο, ο οποίος μετά υπέγραψε στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Ήταν ένας ποδοσφαιριστής που γνωρίζαμε. Τον ακολουθούσαμε, ξέραμε ότι ήταν ένας πολύ καλός παίκτης», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μπενίτεθ!

«Έγκλημα», εκ του αποτελέσματος…

Και να φανταστεί κανείς, ότι και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής είχε εκφράσει ανοιχτά έναν χρόνο πριν την επιθυμία του να πατήσει τον αγωνιστικό χώρο του «Άνφιλντ»:

«Εάν έπρεπε να επιλέξω πρωτάθλημα, τότε θα πήγαινα στην Πρέμιερ Λιγκ! Υποστηρίζω τη Λίβερπουλ όσο θυμάμαι τον εαυτό μου και θα ήταν όνειρο να παίξω σε αυτή την ομάδα. Έβλεπα τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ (σ.σ. της Κωνσταντινούπολης) και πανηγύριζα κάθε γκολ σαν να ήταν της Ιντεπεντιέντε», είχε πει στο «SkySports» ο πιτσιρικάς τότε Αγουέρο…