Πρωταθλήτρια η Νορθάμπτον, έπεσε η Ντάγκεναμ

Η Νορθάμπτον μπορεί να έμεινε στο εκτός έδρας 0-0 με την Έξετερ, ωστόσο, ο βαθμός της ισοπαλίας ήταν αρκετός ώστε να εξασφαλίσει και μαθηματικά την κατάκτηση του τίτλου στη League Two. Αποχαιρέτησε μετά από εννέα χρόνια τις επαγγελματικές κατηγορίες η Ντάγκεναμ. 



Πρωταθλήτρια η Νορθάμπτον, έπεσε η Ντάγκεναμ

Με τέσσερις «στροφές» να απομένουν ακόμα για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας της League Two, έχουμε ήδη τον πρωταθλητή… Για να είμαστε καλύτερα  πιο συγκεκριμένοι τον μάθαμε και επίσημα σήμερα, καθώς εδώ και καιρό γνωρίζαμε ποιος θα σηκώσει την κούπα στην 4η κατά σειρά κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Η Νορθάμπτον πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας στην έδρα της Έξετερ, ένα αποτέλεσμα το οποίο σε συνδυασμό με την ήττα-έκπληξη της Όξφορντ (2-3 από Λούτον εντός) και την απώλεια βαθμών της Άκρινγκτον (1-1 με Μόρκαμ εντός), χάρισε στην ομάδα του Κρις Γουίντερ τον τίτλο του πρωταθλητή με 89 βαθμούς σε 42 αγώνες.

«Σφαγή» γίνεται για τα δύο άλλα εισιτήρια που οδηγούν απευθείας στη League One, καθώς τις γκέλες των Όξφορντ και Άκρινγκτον εκμεταλλεύτηκαν οι Μπρίστολ Ρόβερς και Πλίμουθ, με την τελευταία να πετυχαίνει τη νίκη της αγωνιστικής στην σπουδαία αναμέτρηση με την Πόρτσμουθ (1-2).

Πλέον τέσσερις ομάδες βρίσκονται σε απόσταση δύο πόντων (Όξφορντ 76, Μπρίστολ Ρόβερς 75, Άκρινγκτον 75, Πλίμουθ 74). Η 6η Πόρτσμουθ έχει 69 αλλά χρωστάει ένα ματς ακόμα, αυτό με την 7η Γουίμπλετον (65 β.) που θα ήταν η τελευταία ομάδα που θα έμπαινε στα πλέι οφ ανόδου αν το πρωτάθλημα τελείωνε σήμερα…

Στην ουρά, η Ντάγκεναμ αποχαιρέτησε και μαθηματικά τις επαγγελματικές κατηγορίες, ενώ στην… αναμονή για να κάνει το ίδιο βρίσκεται και η 23η Γιορκ.

Η βαθμολογία της League Two

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 42ης αγωνιστικής:

Μάνσφιλντ – Νοτς Κάουντι 5-0

Γουίμπλεντον – Κρόουλι 1-0

Άκρινγκτον – Μόρκαμ 2-2

Μπρίστολ Ρόβερς – Γιόβιλ 2-1

Κέμπριτζ – Καρλάιλ 0-0

Έξετερ – Νορθάμπτον 0-0

Χάρτλπουλ – Γιορκ 2-1

Λέιτον Οριεντ – Ντάγκεναμ 3-2

Όξφορντ – Λούτον 2-3

Πόρτσμουθ – Πλίμουθ 1-2

Στίβενεϊτζ – Νιούπορτ 2-1

Γουίκομ – Μπαρνέτ  1-1