Τεράστια χρηματική αποζημίωση σε αδίκως κατηγορούμενο οπαδό

Ένας οπαδός της Κόβεντρι κατάφερε τελικά να κερδίσει την υπόθεση που τον βασάνιζε για σχεδόν πέντε ολόκληρα χρόνια, όταν αστυνομικοί τον είχαν συλλάβει χωρίς αιτία έξω από το γήπεδο και στην συνέχεια τον χτύπησαν στο κρατητήριο, παίρνοντας αποζημίωση με πενταψήφιο νούμερο.



Τεράστια χρηματική αποζημίωση σε αδίκως κατηγορούμενο οπαδό

Ο Μαρκ Γουίν είχε συλληφθεί το 2011 σε παιχνίδι κόντρα στην Ντέρμπι, όταν θεώρησε πως η συμπεριφορά της αστυνομίας δεν ήταν η πρέπουσα απέναντι σε μερίδα οπαδών του συλλόγου του, η οποία διαμαρτυρόταν για την διοίκησή του. Αφότου ζήτησε τον αριθμό ενός εκ των αστυνομικών, ο 50χρονος μεταφέρθηκε χωρίς λόγο πίσω από τα σίδερα, όπου κάποιος άλλος τον χτυπούσε ενώ εκείνος φορούσε χειροπέδες και βρισκόταν στο έδαφος.

Μάλιστα σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η Δικαιοσύνη αποφάσισε πως ήταν ένοχος για διατάραξη της δημόσιας τάξης και απαγορεύτηκε η είσοδός του στα γήπεδα.

Στο τέλος του περασμένου έτους, όταν και τελικά λύθηκε το θέμα με τις λεπτομέρειες να γίνονται τώρα γνωστές, ο Γουίν με την βοήθεια της Ομοσπονδίας Οπαδών Ποδοσφαίρου και την δικηγόρο Μέλανι Κουκ -ειδικεύεται σε ποδοσφαιρικά θέματα- κατάφερε να αθωωθεί και να πάρει μια τεράστια αποζημίωση για όσα πέρασε μέσα και έξω από τα δικαστήρια τόσα χρόνια.

Η Αστυνομία από την πλευρά της ανακοίνωσε πως ξεκίνησε έρευνα για το θέμα η οποία κατέληξε με απόλυση του αστυνομικού, καθώς επίσης επιβεβαίωσε τον διακανονισμό.

Ο οπαδός της Κόβεντρι βρισκόταν στο γήπεδο με τον τότε 14χρονο γιο του.