Κανένας προπονητής δεν θα εχει ήρεμο ύπνο απέναντί της!

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η Σίτι να μπαίνει στο Champions League σχεδόν πέντε χρόνια πριν αυτή ήταν η στιγμή που ονειρεύονταν όλοι στο ανατολικό Μάντσεστερ. Ή τουλάχιστον, για να παραφράσουμε την ιστορική ρήση του Νίκου Γκάλη πριν από σχεδόν 30 χρόνια, αυτή ήταν η κορυφαία στιγμή μέχρι την επόμενη. Μέχρι εκείνη δηλαδή θα φέρει τη Σίτι σε έναν τελικό. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Κανένας προπονητής δεν θα εχει ήρεμο ύπνο απέναντί της!

Για να λέμε παντως τα πράγματα με το όνομά τους, όταν έχεις επενδύσει σχεδόν 1 δισεκατομμύριο ευρώ αυτά τα χρόνια το μίνιμουμ που μπορείς να περιμένεις είναι το να είσαι ανάμεσα στις ομάδες της ελίτ. Και όχι στους ομίλους με κάποια πρόκριση στους 16 να εκλαμβάνεται ως επιτυχία! Από την άλλη εάν κάνεις το συνειρμό βλέποντας τη στατιστική και συνειδητοποιήσεις πως αυτή η πρόκριση σε ημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης είναι η πρώτη για τη Μάντσεστερ Σίτι από την άνοιξη του 1971, τότε καταλαβαίνει κανεις πως μιλάμε για μία πρώτη υπέρβαση. Τότε, πριν 45 χρόνια, ως κάτοχος του κυπέλλου κυπελλούχων Ευρώπης και φτάνει και πάλι στα ημιτελικά όπου θα έβρισκε αντιμέτωπη την Τσέλσι με έπαθλο την συμμετοχή σε έναν ακόμη τελικο. Έχασε ομως και τα δυο ματς, η Τσελσι ηρθε στο Στάδιο Καραϊσκάκη και νικησε τη Ρεαλ και η Σιτι απο τοτε περίμενε μια ανάλογη βραδια!

Σαφέστατα τα βήματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια από την ώρα που πετροδολάρια άρχισαν να ρέουν άφθονα στα Eastlands ειναι τεραστια! Ομως ακομα οι απαιτήσεις παραμένουν υψηλές και τωρα στα ημιτελικά απαιτείται πραγματική κατάθεση ψυχής αν θελει η Σιτι να βρεθει στον τελικο του Μιλανου! Ωστόσο και παίκτες καλούς  έχει αλλα και έναν προπονητή ικανότατο που εξακολουθεί ως αληθινός κύριος  με κάθε γράμμα κεφαλαίο να συνεχίζει τη δουλειά του, ξέροντας πως σε λίγες εβδομάδες θα αποτελέσει παρελθόν! Μην ξεχνάμε επίσης και την τύχη που της έλειψε το προηγούμενα χρόνια και που παντα παιζει ξεχωριστό ρολο σε τέτοιες διοργανώσεις που δεν ειναι πρωτάθλημα αλλα ξεχωριστές βραδιές!

Που μπορει να φτάσει η Σιτι; Δεν μπορω να το ξέρω οπως και κανεις μας αλλα εδωσε στη σεζον της κατι να προσμενει! Ανάλογα με την κλήρωση της Παρασκευής μπορεί να κάνει και σχέδια. Και ακόμα στην περίπτωση που απέναντι της είναι η Ρεαλ ή η Μπαγερν και η Μπαρτσελονα
συνεπως θα ξεκινάει από τη θέση του αουτσάιντερ,  ειλικρινά δεν πιστεύω πως θα έχει ήρεμο ύπνο κανένας προπονητής που πρόκειται να την αντιμετωπίσει!