Ο δρόμος για την πρόκριση περνά απο την επίθεση!

Η Μάντσεστερ Σίτι τελικά έμαθε από το βασικό πάθημα της Τσέλσι και μπορεσε να μην φοβηθεί τον αγώνα στο Παρίσι κυνηγώντας το να σκοράρει ξέροντας πως θα ήταν αδύνατο να κρατήσει το μηδέν. Αυτό ήταν και το κλειδί, γιατί αν περίμενε η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι να αντέξει στην πίεση που θα της ασκούσε – όπως και έγινε – η Παρί τοτε το πιο πιθανό θα ηταν να ειχε επιστρέψει με μια ήττα που δεν θα ηταν διαχειρίσιμη!



Ο δρόμος για την πρόκριση περνά απο την επίθεση!

Επιθετικά είναι μία ομάδα μπορεί να κάνει ζημιά ακόμα και στην Μπαρτσελόνα ή την Μπάγερν. Αλλά χωρίς τον φυσικο ηγέτη της, τον Κομπανί η αμυνα της δεν πείθει σε κανένα σημείο πως μπορει να διατηρήσει το μηδέν! Και ας διαθέτει τον κορυφαίο Αγγλο τερματοφύλακα στο πρόσωπο του Χαρτ και ας έχει στο κέντρο της άμυνας της ένα δίδυμο που συνολικά έχει κοστίσει περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ! Ο Μανγκαλα αποδεικνύει διαρκως πως ειναι ενας πολυ υπερτιμημένος αμυντικός και αυτος που αποτελεί τη μεγαλη απογοήτευση ειναι ο κορυφαίος αμυντικός στην περσινή σεζόν στο ισπανικό πρωτάθλημα, ο Οταμέντι! Αυτό πιθανώς την επόμενη χρονιά θα είναι και το τεράστιο στοίχημα το οποίο θα έχει να εκπληρώσει o νέος προπονητής της Σίτι ο Πεπ Γκουαρντιόλα!

Ένα στατιστικό που από μόνο του αποδεικνύει το γιατί δυσκολεύεται όλα αυτά τα χρόνια να διακριθεί στην Ευρώπη η Σιτι είναι πως σε 37 παιχνίδια στην κορυφαία διοργάνωση έχει κρατήσει το μηδέν μονάχα σε πέντε! Σαν να κάνεις κουβέντα πως σε ολόκληρη σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ μονάχα σε πέντε ματς να έχεις κρατήσει την εστία σου ανέπαφη, πράγμα που ιστορικά δεν έχει δώσει τίτλο ποτέ σε καμιά ομάδα! Στην φετινή χρονιά στο τσάμπιονς λιγκ η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι κατάφερε μονο στο εντός έδρας παιχνίδι με την Ντιναμό Κιέβου να διατηρήσει το μηδέν στην άμυνα της! Το να συζητά λοιπόν κάθε φορά που ξεκινά η χρονιά πόσο μακριά μπορεί να πάει είναι ουτοπικό εάν δεν διορθωθεί αυτή η σημαντική ανορθογραφία! Ωστόσο απέναντι σε μία προικισμένη επιθετικά ομάδα όπως είναι το σύνολο του Λοράν Μπλαν η Σιτι κατόρθωσε να χτυπήσει στο μονο σημείο που αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα της πρωταθλήτριας Γαλλίας: στο κέντρο της άμυνας! Εκεί όπου αυτός ο χαρισματικος με τη μπάλα στα πόδια αλλά πλήρως αναξιόπιστος ως αμυντικός Νταβιντ Λουίς έκανε για μία ακόμη φορά ένα παιχνίδι που σε κάνει να αναρωτιέσαι πως είναι δυνατόν να έχει στοιχίσει σχεδόν 50 εκατομμύρια ευρώ η απόκτηση του! Τώρα με αυτό το ισόπαλο 2-2 Μπορεί κάλλιστα την αγγλική ομάδα να ελπίζει ότι θα είναι στη κληρωςη για τα ημιτελικά σε μία βδομάδα από τώρα! Και φυσικα οταν υπάρχουν τοσο σπουδαίοι παίκτες μεσοεπιθετικά οπως ο Αγουερο ο Σιλβα και ο Ντε Μπροινε κάλλιστα η Σιτι μπορει να πιστεύει ακομα και για παρουσία στον τελικο του Μιλανου οσο τρελό και αν ακουγεται! Ομως ρεαλιστικά μιλώντας με δεδομένο  πως ακροβάτησε για πάρα πολλή ώρα στο Παρκ ντε Πρενς απέναντι στη Παρί η οποία αστοχήσε στο πέναλτι με τον Ιμπραϊμοβιτς είχε ευκαιρίες και δοκάρι και τελικά το αποτέλεσμα έμεινε ισόπαλο, είναι πολύ πιθανό αυτα τα λάθη να μην μείνουν ατιμώρητα με τη Μπαγερν ή τη Μπαρτσα απέναντι της!

Επαναλαμβάνω όμως πως το μεγάλο ατού για τους citizens είναι η ικανότητά τους από το πουθενά να φτιάξουν φάση και να σκοράρουν. Και μόνο πάνω σε αυτό μπορούν να χτίσουν για να διεκδικήσουν ότι περισσότερο μπορούν στη φετινή διοργάνωση! Προς το παρόν προέχει να υπερασπιστούν αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα πήραν στο Παρίσι. Και κυρίως να έχουν στο μυαλό τους για τη ρεβάνς στο Etihad πως θα χρειαστεί να επιτεθούν και όχι το ότι τους κάνει η ισοπαλία με 0-0 και 1-1. Γιατί τα νούμερα είναι αμείλικτα και το πιο πιθανό είναι πως θα δεχτούν κάποιο τέρμα. Συνεπώς ο δρόμος για τα ημιτελικά περνάει μέσα από το να βρουν τρόπο να σκοράρουν και αυτοι!