Να μάθει η Σίτι από το πάθημα της Τσέλσι!

Δύο από τις πιο πλούσιες ομάδες στον πλανήτη, που ωστόσο χωρίς τα λεφτά από τους Άραβες θα ήταν πολύ δύσκολο να ονειρεύονταν παρόμοια μεγαλεία, αναμετρούνται στα προημιτελικά του Champions League,απόψε στο Παρίσι, με φόντο την παρουσία τους στην τετράδα. Γράφει από το Παρίσι ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Να μάθει η Σίτι από το πάθημα της Τσέλσι!

Σε αυτό το μίνι – ντέρμπι του περσικού Κόλπου η Παρί Σεν Ζερμέν έρχεται με φόρα από την κατάκτηση (εδώ και μερικές εβδομάδες) ενός ακόμη πρωταθλήματος στη Γαλλία ενώ η Μάντσεστερ Σίτι αλήθεια είναι πως έχει απογοητεύσει και τον πιο απαισιόδοξο οπαδό της με την παρουσία της στο αγγλικό πρωτάθλημα!

Είναι η πρώτη φορά που οι citizens θα παίξουν στα προημιτελικά του πιο σπουδαίου ευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού θεσμού. Αντίθετα για τη γαλλική ομάδα αυτή είναι η τέταρτη σερί παρουσία της εκεί, ωστόσο σε όλες τις προηγούμενες αποκλείστηκε. Για να βρει κάποιος την τελευταία φορά που η Παρί ήταν στα ημιτελικά πρέπει να γυρίσει εικοσιένα χρόνια πίσω, στο 1995!

Τότε με την σπουδαία ομάδα που ειχε φτιάξει ο Λουί Φερναντέζ και με παίκτες όπως ο Βραζιλιάνος Ραί ο Ζορζ Γουεά και ο Πολ Λεγκέν κερδίζοντας δυο φορές τη Μπαγερν και αποκλείοντας τη Μπαρτσελονα του Κρόιφ έμεινε εκτός τελικού από τη μεγάλη Μίλαν του Καπέλο!

Για τη Σιτι αυτά είναι αχαρτογράφητα νερά αφού γενικά σε προημιτελική φάση οποιουδήποτε ευρωπαϊκού θεσμού έχουν παίξει μόλις μια φορά από το 1979 μέχρι σήμερα! Το 2008-09 όταν στο ΟΥΕΦΑ έφτασαν εκεί αλλά τους έβγαλε εκτός το Αμβούργο.

Την ίδια σεζόν στους ομίλους ήταν και η μοναδική μέχρι τώρα αναμέτρηση τους με τη Παρί Σεν Ζερμέν σε ένα ματς χωρίς ιδιαίτερα στοιχεία που έληξε 0-0 στο Etihad!

Αυτή τη στιγμή η Παρί δείχνει πολύ πιο έτοιμη για ένα τέτοιο ματς. Με όπλο την εξαιρετική της άμυνα, που παραμένει η μοναδική στο φετινό Champions League που δεν έχει δεχτεί γκολ στο δεύτερο ημίχρονο οποιοδήποτε αγώνα, είναι έτοιμη να πάρει τη νίκη και να βάλει τις βάσεις για τη ρεβάνς! Για τη Μάντσεστερ Σίτι τα θετικά νέα έχουν να κάνουν με το ότι ο Τζο Χαρτ θα είναι τελικά κάτω από τα δοκάρια, ξεπερνώντας το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στη γάμπα. Με τον Τουρέ να ταλαιπωρείται, τον Κομπανί να είναι απών και τον Αγουέρο ( των 16 γκολ στα τελευταία 18 ευρωπαϊκά ματς) να ψάχνει να βρει τον καλό εαυτό του η πικρή αλήθεια είναι πως δεν έρχεται με τις καλύτερες προοπτικές στην γαλλική πρωτεύουσα. Ωστόσο αν υπάρχει ένα πράγμα από το οποίο μπορεί να διδαχτεί η Σιτι από την πρόσφατη αναμέτρηση της Τσέλσι στο Παρίσι, είναι πως το να φοβηθείς το ματς δεν σε βγάζει πουθενά! Η Πρωταθλητρια Αγγλίας είχε μεγαλύτερη δυνατότητα να χτυπήσει στο πρώτο ματς και δεν το έκανε συντηρώντας μια διαχειρίσιμη ήττα αλλά στη ρεβάνς η Παρί κυκλοφόρησε υποδειγματικά τη μπάλα και έφτασε σε μια δίκαιη πρόκριση!

Πάντως ο Μανουέλ Πελεγκρίνι είναι ένας άνθρωπος που στα παιχνίδια της Ευρώπης έχει δείξει πως γνωρίζει να διαβάζει πάρα πολύ καλά τον αντίπαλο! Από την άλλη για την Παρί η παρουσία του Ζλάταν στο πιο μεστό σημείο που τον θυμόμαστε ποτέ στην καριέρα του, θα είναι καταλύτης! Ο Σουηδός σταρ που πια αγωνίζεται πρώτα για το σύνολο και έπειτα για τον εαυτό του με τον τρόπο αυτό γίνεται πολύ πιο επικίνδυνος και αν συνυπολογίσουμε πως αμυντικά η Σιτι είναι πολύ εύθραυστη ο τρόπος που θα τον περιορίσουν οι Άγγλοι -αν το καταφέρουν- μοιάζει το μοναδικό κλειδί στην επιτυχία! Αν δεν συμβεί τότε αργά ή γρήγορα θα ανοίξει την ανασταλτική λειτουργία των παικτών του Πελεγκρινι είτε σκοράροντας οι ίδιος είτε δημιουργώντας τις συνθήκες για κάποιο συμπαίκτη του!

Πρακτικά συζητώντας για τη Σίτι θα ήταν ιδανικό να μπορούσε να πάρει ένα αποτέλεσμα που να την κρατά ολοζώντανη στη ρεβάνς. Μία ήταν με ένα γκολ αν έχει μάλιστα σκοράρει θα ήταν κάτι που είναι διαχειρίσιμο! Απλά όπως φάνηκε και στην αναμέτρηση με την Τσέλσι υπάρχει εκτός έδρας είναι το ίδιο, μην πούμε και περισσότερο επικίνδυνη!