Σούπερ ανατροπή η Αγγλία! (video)

Τα έφερε όλα... τούμπα μέσα στο σπίτι των Παγκόσμιων Πρωταθλητών η Αγγλία! Τα «τρία λιοντάρια» βρέθηκαν με δύο γκολ πίσω στο σκορ από τη Γερμανία, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας στο τελευταίο ημίωρο κατάφεραν να φτάσουν στο 3-2, με τις γκολάρες των Κέιν, Βάρντι και το buzzer beater του Ντάιερ. Οι δύο τελευταίοι άνοιξαν λογαριασμό στην εθνική ομάδα, λανθασμένα δεν μέτρησε το γκολ του Γκόμεζ στο πρώτο ημίχρονο. Τραυματίας αποχώρησε ο Μπάτλαντ.



Σούπερ ανατροπή η Αγγλία! (video)

Το ματς:

Ο Κεντίρα στο 3ο λεπτό είχε την πρώτη ευκαιρία στο παιχνίδι για λογαριασμό των γηπεδούχων, ενώ στο 7’ ο αμαρκάριστος Κέιν αιφνιδιάστηκε από την κεφαλιά του Κέιχιλ και δεν μπόρεσε να απειλήσει. Στο 13’ η αγγλική άμυνα άντεξε σε μια φάση διαρκείας, με τον Μπάτλαντ να προλαβαίνει τον Χούμελς και στην κατάληξη της μίνι-πολιορκίας το σουτ του Ρόις πέρασε εκτός. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή, αλλά η διπλή ζώνη άμυνας των Άγγλων έκλεινε τους διαδρόμους προς την εστία του Μπάτλαντ.

Στο 27’ ο Γκόμεζ σκόραρε για τη Γερμανία, αλλά ο επόπτης υπέδειξε λανθασμένα τον φορ της Μπεσίκτας σε θέση οφσάιντ και το γκολ δεν μέτρησε. Η Αγγλία με κινητήριο μοχλό τον Ντέλε Άλι προσπάθησε να δημιουργήσει με τη σειρά της κινδύνους για τον Νόιερ, αλλά ο Κρόος στο 42’ ήταν αυτός που βρήκε τελικά δίχτυα, όταν με το έξυπνο αριστερό σουτ που δοκίμασε, νίκησε τον Μπάτλαντ για το 1-0 του πρώτου μέρους.

Ο τερματοφύλακας της Στόουκ αναγκάστηκε να αποχωρήσει με φορείο μετά το γκολ, καθώς έμεινε πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο με πρόβλημα στον δεξιό αστράγαλο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με δύο καλές στιγμές για τα «τρία λιοντάρια». Ο Νόιερ «έβγαλε» όμως το συρτό σουτ του Άλι, ενώ λίγο αργότερα ο Γουέλμπεκ έκανε το κλέψιμο και βρήκε τον Χέντερσον, αλλά το σουτ του άσου της Λίβερπουλ κόντραρε στον Έκτορ. Σαν να μην έφτανε μάλιστα αυτό, στο 57’ οι Γερμανοί βρήκαν τον τρόπο να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, με τον Γκόμεζ να σηκώνεται ανάμεσα σε Κέιχιλ και Κλάιν και να κάνει με κεφαλιά το 2-0!

Οι Άγγλοι πάντως δεν παράτησαν το ματς και κατάφεραν να βρουν άμεσα την απάντηση. Μετά από μια εκτέλεση κόρνερ στο 61ο λεπτό, η μπάλα έφτασε στον Κέιν, ο οποίος με πανέμορφη ατομική προσπάθεια, έστειλε τη μπάλα στην δεξιά γωνία του Νόιερ, που δεν μπόρεσε να κάνει πολλά πράγματα ώστε να αποτρέψει το 2-1. Λίγο αργότερα μάλιστα τα «τρία λιοντάρια» άγγιξαν την ισοφάριση, αλλά ο Νόιερ είπε με τα πόδια ένα μεγαλοπρεπέστατο όχι στο σουτ του Άλι.

Και κάπου εκεί «μίλησε» ο Τζέιμι Βάρντι! Ο επιθετικός της Λέστερ είχε περάσει ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο στο 71’ και χρειάστηκε μόλις τέσσερα λεπτά να φέρει το ματς στα ίσα, με ένα εξαιρετικό τακουνάκι στην κίνηση, μετά από κούρσα του Κλάιν από τα δεξιά, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ στην εθνική!

Οι παίκτες του Χότζον έδειξαν διάθεση να φτάσουν σε ακόμα ένα τέρμα, αλλά στο 84’ ο Άλι πέταξε στα σκουπίδια την μεγάλη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε. Και ενώ όλα έδειχναν ισοπαλία, ήρθε ο Έρικ Ντάιερ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων κατάφερε να νικήσει στον αέρα την γερμανική άμυνα και με δυνατή κεφαλιά να ολοκληρώσει μια σούπερ ανατροπή, σκοράροντας και αυτός για πρώτη φορά με το αντιπροσωπευτικό  συγκρότημα της πατρίδας του!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γερμανία: Νόιερ, Τσαν, Ρούντιγκερ, Χούμελς (46’ Ταχ), Έκτορ, Κεντίρα, Κρόος, Μίλερ (75’ Ποντόλσκι), Εζίλ, Ρόις (64’ Σίρλε), Γκόμεζ (79’ Γκέτσε)

Αγγλία: Μπάτλαντ (45+1’ Φόρστερ), Κλάιν, Σμόλινγκ, Κέιχιλ, Ρόουζ, Ντάιερ, Χέντερσον, Άλι, Λαλάνα (71' Μπάρκλεϊ), Γουέλμπεκ (71’ Βάρντι), Κέιν