Το αγγλικό ποδόσφαιρο στα... κάγκελα

Η περίπτωση του Άνταμ Τζόνσον είναι η πιο ακραία από αυτές που οδήγησαν ποδοσφαιριστές αγγλικών ομάδων πίσω από της φυλακής τα σίδερα... Το england365.gr θυμίζει όσους είχαν τιμωρηθεί με φυλάκιση, πριν από τον πρώην άσο της Σάντερλαντ που ετοιμάζεται για 6ετή κάθειρξη.  



Το αγγλικό ποδόσφαιρο στα... κάγκελα

Ο άλλοτε Άγγλος διεθνής, πραγματοποίησε εμετική πράξη αποπλανώντας ένα 15χρονο κορίτσι στο αυτοκίνητό του, ομολόγησε, έδειξε ότι πράγματι το είχε επιδιώξει και μάλιστα, υποστήριξε πως η κοπέλα ήταν απλά... μια από τις υπόλοιπες που είχαν απλά περάσει κάποιες στιγμές μαζί του.

Το μεσημέρι της Πέμπτης άκουσε στο Δικαστήριο να του ανακοινώνεται πως θα πρέπει να περάσει τα επόμενα έξι χρόνια της ζωής του στη φυλακή και το england365.gr θυμήθηκε περιστατικά παικτών που «έστειλαν» το αγγλικό ποδόσφαιρο... στης φυλακής τα σίδερα.

Τζόι Μπάρτον: Ναι, προβλέψιμο ότι θα ξεκινούσαμε με εκείνον... Αυτό το... καλό παιδί, λοιπόν, είχε τιμωρηθεί συνολικά με 10 μήνες φυλάκιση και εξέτισε μόλις 77 μέρες ποινής. Το πρώτο παράπτωμα ήρθε το 2008, όταν αγωνιζόταν στη Νιούκαστλ, για επεισόδιο στο Λίβερπουλ. Αργότερα, τον Ιούλιο του ίδιου έτους, παραδέχθηκε την βιαιοπραγία κατά του συμπαίκτη του, Ουσμάν Νταμπό στην προπόνηση και πήρε άλλους τέσσερις μήνες φυλάκισης με αναστολή.

Λι Χιουζ: Προκάλεσε θάνατο από επικίνδυνη οδήγηση το 2004, όταν βρισκόταν στη Γουέστ Μπρομ και οδηγήθηκε στη φυλακή για έξι χρόνια. Επέστρεψε στο ποδόσφαιρο το 2007, έχοντας εκτίσει τελικά τιμωρία τριών ετών.

Γκάρι Κροφτ: Έγινε ο πρώτος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που έπαιζε με βραχιολάκι στο πόδι, σε ματς της Ίπσουϊτς απέναντι στη Σουίντον, το 2000. Είχε φυλακιστεί για έναν μήνα λόγω οδήγησης δίχως δίπλωμα.

Μάρλον Κινγκ: Παραμένει στη φυλακή έχοντας καταδικαστεί για επικίνδυνη οδήγηση, για περιστατικό του Μαΐου του 2014! Εκτίει ποινή 18 μηνών, ενώ συνολικά έχει περάσει τρεις φορές τα κάγκελα της φυλακής και το ποινικό του μητρώο δεν είναι από τα καθαρά.

Λουκ ΜακΚόρμικ: Συμμετείχε σε τροχαίο το 2008, προκαλώντας τον θάνατο δύο παιδιών... Η ποινή του ήταν εφτά ετών και τεσσάρων μηνών, έχοντας βρεθεί και θετικός σε κατανάλωση αλκολ όταν προκάλεσε το δυστύχημα. Επέστρεψε στο ποδόσφαιρο το 2012.

Γιαν Μόλμπι: Τρεις μήνες φυλάκιση ήταν η ετυμηγορία για επικίνδυνη οδήγηση το 1988, όταν ήταν μέλος της Λίβερπουλ.

Τόνι Άνταμς: Τον Δεκέμβριο του 1990, επιβλήθηκε στον θρύλο της Άρσεναλ ποινή τετράμησης φυλάκισης, αφού είχε βρεθεί να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ, έχοντας ξεπεράσει κατά τέσσερις φορές το όριο!

Ζερμέιν Πέναντ: Ακόμα ένας που αναγκαστικά έπαιζε με ηλετρονικό βραχιόλι λόγω ποινής... Αντιμετώπιζε κατηγορίες σχετικές με οδήγηση και τιμωρήθηκε με τρίμηνη φυλάκισης. Παρέμεινε μόλις 30 μέρες στη φυλακή...

Μίκι Κουίν: «Έσπασε» δύο φορές σ' έναν χρόνο τιμωρία γι' απαγόρευση οδήγησης και πέρασε 14 μέρες πίσω από τα κάγκελα, το 1987, όντας μέλος της Πόρτσμουθ.

Ντάνκαν Φέργκιουσον: Λόγω επεισοδίου με τον Τζον ΜακΣτέι της Ρέιθ Ρόβερς στον αγωνιστικό χώρο, σε ματς της Έβερτον, κλήθηκε να εκτίσει ποινή φυλάκισης τριών μηνών!

Τρόι Ντίνεϊ: Πλέον εμφανίζεται ωριμότατος και σοβαρός στην Πρέμιερ Λιγκ με τη φανέλα της Γουότφορντ, όμως, τα έχει κάνει κι εκείνος τα ... τερτίπια του. Το 2012 κλώτσησε κάποιον στο κεφάλι και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 10 μηνών.

Τζορτζ Μπεστ: Από τους πιο ατίθασους, αλλά καλύτερους ποδοσφαιριστές που πέρασαν, ο αείμνηστος, πλέον, Τζορτζ Μπεστ, οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ (ω, τι έκπληξη) και προσέβαλε αστυνομικό, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με ποινή φυλάκισης τριών μηνών.