Από βλέψεις για τετράδα, κρυφές ματιές προς τα πίσω!

Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα η Κρίσταλ Πάλας είχε όνειρα ακόμη και είσοδο στη τετράδα. Τώρα που οι Καθολικοί γιορτάζουν το  Πάσχα, η ομάδα του Πάρντιου περνάει το δικό της Γολγοθά και κρυφοκοιτάει πίσω της,  μη τυχόν και βρεθεί στη Τσάμπιονσιπ! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  



Από βλέψεις για τετράδα, κρυφές ματιές προς τα πίσω!

Από τους 29 πόντους που είχε στις 21 Δεκεμβρίου, έχοντας μόλις τρεις βαθμούς διαφορά από τη τρίτη θέση και τη Μάντσεστερ Σίτι, τώρα έχει 32 και απέχει μόλις επτά από τη Σάντερλαντ που είναι στη ζώνη του υποβιβασμού! Τότε, πριν σχεδόν τρεις μήνες, έχοντας νικήσει και τη Στόουκ με 2-1 εκτός έδρας, η Πάλας έφτανε τους 63 βαθμούς μέσα στο 2015, και μόλις τρεις ομάδες είχαν περισσότερους βαθμούς από αυτή σε όλο το ημερολογιακό έτος! Κάτι όμως οι τραυματισμοί και κάτι η μαζική πτώση σε φόρμα σημαντικών στελεχών ταυτοχρονα, έφερε προβλήματα και η ομάδα από εκεί που πίστευε πως μπορούσε να χτυπήσει μία θέση στην πρώτη εξάδα, τώρα αναγκάζεται να ανασυνταχτεί.

Ο Πάρντιου ακόμα έχει τη μεγαλύτερη μερίδα των οπαδών με το μέρος του αφού είναι παλιός παίκτης και ο κόσμος τον αγαπάει ενώ το εκπληκτικό είναι πως η Πάλας έχει φτάσει μετά από πάρα πολλά χρόνια και τα ημιτελικά του FA Cupκάνοντας μερικές σημαντικές προκρίσεις όπως η νίκη με τη Στόουκ και (κυρίως) το διπλό μέσα στην έδρα της Τότεναμ! Όμως η κατακόρυφη πτώση στην Πρέμιερ Λιγκ έχει προβληματίσει και μάλιστα σε μία σεζόν που ήρθε και οικονομική ενίσχυση με δύο Αμερικανούς επιχειρηματίες να επενδύουν λίγο πριν τα Χριστούγεννα! Μπορεί να μοιάζει σχεδόν αδύνατο να υποβιβαστεί η Πάλας, αλλά επειδή εχει στο παρελθόν ξανασυμβεί για ομάδα που δεν υπολόγιζε κανείς,  καλό είναι να έχει τα μάτια ανοιχτά!

Το 1994-95 συνέβη το σοκ στη Νόριτς που εκείνες τις χρονιές διεκδικούσε ακόμη και τον τίτλο και έβγαινε στην Ευρώπη, έχοντας μάλιστα γίνει η πρώτη αγγλική ομάδα που νίκησε τη Μπάγερν στο Μόναχο τον Οκτώβριο του 1993. Τα Χριστούγεννα του 1994 ήταν στην έκτη θέση και διεκδικούσε ακόμη μία σεζόν την έξοδο στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ αλλά με μόλις δέκα πόντους στα 20 ματς που ακολούθησαν υποβιβάστηκε σε μία από τις μεγαλύτερες καθιζήσεις που μπορεί να ανακαλέσει στη μνήμη μεταπολεμικά στο αγγλικό πρωτάθλημα!

Ο Αλαν Πάρντιου ξέρει πως η ευκαιρία για την Πάλας να πάρει τον πρώτο τίτλο στην ιστορία της είναι μπροστά της με την ομάδα να έχει την ευκαιρία κόντρα στη Γουότφορντ στα ημιτελικά να βρεθεί στο πρώτο τελικό FA Cup μετά την εποχή που ο ίδιος ήταν παίκτης το 1990, ωστόσο η παραμονή στη Πρεμιερ Λιγκ είναι η προτεραιότητα του συλλόγου! Και αυτό οφείλει να κάνει και αρχής δεδομένης από το ματς με τη Νόριτς σε δέκα μέρες προσπαθεί να το περάσει στο μυαλό και των παικτών του!