Ο Φαν Χάαλ κρατάει το κλειδί για την 4άδα

Η αντίδραση στο μεγάλο ντέρμπι της πόλης θα είναι λάθος να μην ερμηνευτεί σωστά από τον Λουίς Φαν Χάαλ, στην τελευταία στροφή της σεζόν. Γράφει ο Τόλης Χριστοφοράκης.



Ο Φαν Χάαλ κρατάει το κλειδί για την 4άδα

Ο Ολλανδός τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είδε την ομάδα του να φεύγει με διπλό από το Etihad μετά από μια ακόμη αποτυχία στη σεζόν, τον αποκλεισμό στο Γιουρόπα Λιγκ από την αιώνια αντίπαλο Λίβερπουλ. Αν πάνω σε αυτή τη μεγάλη επιτυχία, η οποία είχε αντίκρισμα κυρίως στην ψυχολογία των παικτών του, δεν χτίσει σωστά, τότε θα έχει χάσει μια πολύτιμη ευκαιρία να πάρει ό,τι καλύτερο μπορεί φεύγοντας από το «Ολντ Τράφορντ».

Δεν του έχουν απομείνει πολλά ώστε να μην μείνει στη μνήμη των «κόκκινων διαβόλων» και λογικά στην τελευταία του δουλειά, ως πλήρως αποτυχημένος. Θα ψάξει την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου και οφείλει να διατηρήσει την ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Έστω μέσω της 4ης θέσης.

Μπροστά του έχει πλέον σε απόσταση αναπνοής μια Μάντσεστερ Σίτι, της οποίας το μυαλό είναι ήδη στον Πεπ Γουαρδιόλα και μια Γουέστ Χαμ, η οποία πολύ θα ήθελε αλλά δεν μπορεί να αντέξει τέτοια πίεση φέτος μέχρι το τέλος. Ίσως αν ο Σλάβεν Μπίλιτς στηριχθεί το καλοκαίρι στις μεταγραφές να μας εντυπωσιάσει ακόμη περισσότερο την επόμενη χρονιά, αλλά φέτος δύσκολα θα τερματίσει στην 4άδα. Η Γιουνάιτεντ δεν έχει παρά να κάνει τα αυτονόητα, όσο και αν αυτά την πλήγωσαν φέτος. Όσες φορές ο Ολλανδός θέλησε να ανακατέψει την τράπουλα, άφησε στους αγωνιστικούς χώρους σκόνες από 11 φανέλες που σέρνονταν και που σε ελάχιστα θύμιζαν τους ποδοσφαιριστές που το απόγευμα της Κυριακής απέδειξαν πως η φανέλα της Γιουνάιτεντ εξακολουθεί να παραμένει πιο βαριά από αυτή της Σίτι.

Το κλειδί στην προσπάθεια της ομάδας να βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν βρίσκεται στα χέρια του Φαν Χάαλ. Του προπονητή, που έχει αποφασιστεί να μη συνεχίσει στον πάγκο της ομάδας αλλά που δεν του το έχει ανακοινώσει κανείς.

Ο Ολλανδός σε όλα τα χρόνια της καριέρας του, λειτούργησε με τον εγωισμό σε αρκετά ψηλά επίπεδα. Αν το κάνει και τώρα, τότε η Γιουνάιτεντ θα είναι στην 4άδα. Αν πάλι λειτουργήσει εγωκεντρικά, τότε θα δώσει απλόχερα μια μεγάλη ευκαιρία στους αντιπάλους του και αυτός θα περάσει στην ιστορία ίσως και πιο αποτυχημένος του Ντέιβιντ Μόγιες.