Πέρασε, αλλά πρέπει να προβληματίζεται...

Όσο περνούσε η ώρα, ο όχι και τόσο ορεξάτος κόσμος στο «Etihad» θα περίμενε πως το Μάντσεστερ Σίτι-Ντινάμο Κιέβου θα γινόταν καλύτερο, αλλά λίγα πράγματα άλλαξαν. Το 0-0 δεν «έσπασε» ποτέ με τις δύο πλευρές να δείχνουν ό,τι δεν πρέπει να κάνεις στο χορτάρι και αυτό θα πρέπει να προβληματίσει κυρίως την ομάδα του Πελεγκρίνι, η οποία στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ (για πρώτη φορά στην ιστορία της)... απαγορεύεται να αγωνιστεί με τον ίδιο τρόπο εάν θέλει να προχωρήσει και παρακάτω.



Πέρασε, αλλά πρέπει να προβληματίζεται...

Αν υπήρχε άνθρωπος που άνοιγε την τηλεόρασή του και δεν ήξερε περί τι είδους αγώνα παρακολουθούσε, θα μπορούσε πολύ εύκολα να θεωρήσει πως είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα ή οι ποδοσφαιριστές αγωνίζονταν σε ένα από αυτούς του... αντίο σε κάποιον συνάδελφό τους.

Ευτυχώς, δηλαδή, που υπήρχε και το 3-1 του πρώτου ματς για τους «πολίτες», οι οποίοι για ακόμη μία φορά δεν ικανοποίησαν με την απόδοσή τους και δεν κέρδισαν για τρίτη φορά στους τελευταίους πέντε αγώνες, συμπεριλαμβανομένης της ισοπαλίας με την Λίβερπουλ στον τελικό του Λιγκ Καπ που στο τέλος κατέκτησαν στα πέναλτι με την μεγάλη εμφάνιση του Βίλι Καμπαγιέρο.

Είναι χαρακτηριστικό πως η εξέδρα «ακουγόταν» πιο ήσυχη από τα συνηθισμένα στάνταρ της, και πως να μην είναι έτσι όταν η ευκαιρία της Σίτι ήρθε με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ενώ η μεγαλύτερή της στιγμή ένα λεπτό αργότερα, με τον Χεσούς Νάβας να στέλνει την μπάλα στο δεξί σίδερο έπειτα από άνοιγμα του Γιάγια Τουρέ. Από 'κει κι έπειτα ο ρυθμός ανέβηκε λιγάκι και ρόλο σε αυτό έπαιξε το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι έψαξαν το γκολ που θα τους έφερνε ένα βήμα πιο κοντά σε μια μεγάλη πρόκριση, έχοντας και δίκαια παράπονα για πέναλτι περίπου πέντε λεπτά πριν το φινάλε σε μαρκάρισμα του Φερνάντο στον Γιαρμολένκο.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί εκτός φυσικά από την ιστορική πρόκριση, έστω και με αυτήν την κακή εμφάνιση, είναι και οι τραυματισμοί των Βενσάν Κομπανί και Νίκολας Οταμέντι, με τον πρώτο να αγωνίζεται μόλις πέντε λεπτά αποχωρώντας με μυϊκό τραυματισμό (ξανά στην γάμπα) και τον δεύτερο να παίρνει τον δρόμο προς τον πάγκο έπειτα από σύγκρουση με αντίπαλο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Κομπανί (7' Μανγκαλά), Οταμέντι (24' Ντεμικέλις), Ζαμπαλέτα, Κλισί, Φερνάντο, Φερναντίνιο, Σίλβα (79' Στέρλινγκ), Χεσούς Νάβας, Τουρέ, Αγουέρο

Ντινάμο: Σοφκόφσκι, Αντούνες, Ντράγκοβιτς, Βίντα, Κατσερίντι (Καχερίδης), Μιγκέλ Βελόσο, Γκαρμάς (64' Σιντόρτσουκ), Γκούσεφ (62' Ιακοβένκο), Μπιάλσκι, Γιαρμολένκο, Τεοντόρτσικ (46' Γκονσάλες)