Η Γιουνάιτεντ πέρασε... χάρη στο άστρο ενός 18χρονου!

Το όνομά του, Μάρκους Ράσφορντ. Η συμμετοχή του στο ματς με τη Μίντιλαντ, τυχαία. Κι όμως, στο ντεμπούτο του, πέτυχε δύο κρίσιμα γκολ, έδειξε εξαιρετικά στοιχεία και η νύχτα του ανήκει, αφού έσωσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που με το τελικό 5-1 επί της Μίντιλαντ στο «Ολντ Τράφορντ» πέρασε στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ!  



Η Γιουνάιτεντ πέρασε... χάρη στο άστρο ενός 18χρονου!

Όσο άσχημα ξεκίνησε η νύχτα για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τον τραυματισμό του Μαρσιάλ στο ζέσταμα, άλλο τόσο αρνητικά έδειχνε να εξελίσσεται, τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο... Ο 18χρονος Μάρκους Ράσφορντ που βρέθηκε στην επίθεση των «κόκκινων διαβόλων» ήταν θετικότατος, ο Ντεπάι είχε... τρελή όρεξη, όμως, οι Δανοί της Μίντιλαντ είχαν υψώσει φρούριο μπροστά από την εστία τους και κόντρα στη ροή του αγώνα στο 28' πήραν το προβάδισμα με ατομική ενέργεια και διαγώνιο δεξί σουτ του Πιονέ! Η ισοφάριση, ευτυχώς για τη Γιουνάιτεντ, ήρθε άμεσα έπειτα από προσπάθεια του Ντεπάι με τον Μποντούροφ να πετυχαίνει αυτογκόλ στο 34', όμως, λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, ο Σνάιντερλιν είχε δοκάρι και στο πέναλτι που κέρδισε ο Ερέρα, ο Μάτα νικήθηκε από τον Άντερσεν στο 43'!

Στην επανάληψη φυσικά θα έπαιζε ρόλο η απειρία της Μίντιλαντ και ίσως ο... πανικός στις επιθέσεις που θα έκανε η Γιουνάιτεντ για να βρει τα επόμενα γκολ που χρειαζόταν Ο Ερέρα έχασε εξαιρετική ευκαιρία με κεφαλιά από σέντρα του Ντεπάι από αριστερά και οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν κάνει ευθύς εξ αρχής έντονη την πίεσή τους και την παρουσία τους στο μισό γήπεδο των Δανών. Στο 64', ο Ράσφορντ έκανε μαγικό το... κατ' ανάγκην ντεμπούτο του, σκοράροντας για το 2-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να συνδυάσει με γκολ την απόλυτα θετική εμφάνισή του και το γεγονός πως το παιδί εμφανίστηκε με ωριμότητα και πάθος. Μάλιστα, δεν σκόραρε μόλις μια φορά, αφού έγραψε και το 3-1 στο 75ο λεπτό με ωραίο τελείωμα! Με το δεύτερο γκολ, έσωσε τον Λουίς Φαν Χάαλ και... έχασε τον ύπνο του από τη νύχτα μαγείας που βίωσε! Στο 87' ο Ερέρα από την άσπρη βούλα ανέβασε κι άλλο τον δείκτη του σκορ, ενώ ο Ντεπάι στο 90' ολοκλήρωσε μια βραδιά κατά την οποία.. τρέλανε όλους τους αντιπάλους του. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ρομέρο, Βαρέλα, Κάρικ, Μπλιντ, Ρίλεϊ (79' Ρόχο), Ερέρα (90' + 1' Πουλ), Σνάιντερλιν, Λίνγκαρντ (86' Περέιρα), Μάτα, Ντεπάι, Ράσφορντ

Μίντιλαντ: Άντερσεν, Ρόμερ, Χάνσεν, Μποντούροφ, Νόβακ, Σπαρβ, Χασάν, (67' Κάντλετς), Όλσον (79' Πούσιτς), Πόουλσεν, Σίστο, Ουρένια (45' Ονουάτσου)