Ευτυχώς ένα ήταν αρκετό!

Η Λίβερπουλ έχασε σωρεία ευκαιριών για να πάρει μια άνετη πρόκριση κόντρα στην ¶ουγκσμπουργκ, που κατάφερε να απειλήσει και να πλησιάσει στο γκολ που θα της έδινε το εισιτήριο για τους «16» του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά ευτυχώς το εύστοχο πέναλτι του Τζέιμς Μίλνερ (1-0) από το πρώτο ημίχρονο της ήταν αρκετό για να την περάσει στην επόμενη φάση.



Ευτυχώς ένα ήταν αρκετό!

Μοναδικός προβληματισμός για τον Γιούργκεν Κλοπ και τους παίκτες του πρέπει να είναι η αδυναμία μπροστά στην αντίπαλη εστία, καθώς εάν απαιτούνταν περισσότερα τέρματα για να προκριθεί -όπως πήγε το ματς- δεν θα τα είχε καταφέρει.

Στο χορτάρι, η γρήγορη επίθεση της ¶ουγκσμπουργκ -που πέρασε ανεκμετάλλευτη- έδωσε στους παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ να κατανοήσουν πως η πρόκριση μπορεί να χαθεί οποιαδήποτε στιγμή και έτσι αυτοί άρχισαν να βγαίνουν μπροστά. Μάλιστα, δεν πέρασαν παρά μόνο πέντε λεπτά για να υπάρξει σκορ, με τον Τζέιμς Μίλνερ να εκτελεί όμορφα και εύστοχα πέναλτι που κέρδισαν οι «κόκκινοι» για χέρι του Ντόμινικ Κορ και να κάνει το 1-0.

Η επόμενη αξιοσημείωτη ευκαιρία ανήκε στην Λίβερπουλ, με τον Ρομπέρτο Φιρμίνο να φέρεται εγωιστικά στο 16ο λεπτό αφού αντί να σπάσει την μπάλα σε έναν εκ των Μίλνερ-Στάριτζ επέλεξε να τελειώσει άστοχα την προσπάθειά του. Κι από 'κει και πέρα στην ουσία άρχισε ο μονόλογος για τους παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ, που δυστυχώς για τους ίδιους έβλεπαν την μία ευκαιρία τους μετά την άλλη να χάνεται.

Πρώτος ήταν ο Μίλνερ που έφτασε κοντά στο δεύτερο προσωπικό του γκολ, και φυσικά το δεύτερο της ομάδας του, ενώ ακολούθησε αυτή του Κουτίνιο από κοντινή απόσταση στην οποία μπήκε μπόκ από τον τερματοφύλακα των Γερμανών, Χιτζ. Η τρίτη, αλλά όχι και φαρμακερή, επίσκεψη των «κόκκινων» στην αντίπαλη περιοχή ανήκε στον Ναθάνιελ Κλάιν, ο οποίος από τακουνάκι του Φιρμίνο είδε την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ.

Στην άλλη πλευρά του γηπέδου, ο Μινιολέ ένιωσε να απειλείται στο 25ο λεπτό, με τον Κώστα Σταφυλίδη να τεστάρει τα αντανακλαστικά του Βέλγου κίπερ και τον τελευταίο να απομακρύνει, ενώ μετά από αυτό το μικρό... διάλειμμα, η Λίβερπουλ ξανά βγήκε μπροστά με τους Λούκας, Κουτίνιο και Φιρμίνο να χάνουν νέες πολύ καλές στιγμές. Το κακό πήγε να γίνει για τους γηπεδούχους στο 36', όταν πάσα του Λούκας πήγε κατά λάθος στον Καϊούμπι, αλλά εκείνος προσπάθησε να περάσει τον Μινιολέ και από πλάγια θέση δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα προς την εστία, που καλυπτόταν από τον Μαμαντού Σακό.

Το δεύτερο μέρος άρχισε όπως τελείωσε το πρώτο, με την Λίβερπουλ να έχει κεκτημένη ταχύτητα και την επιθυμία να σκοράρει δεύτερο γκολ για να κλειδώσει την πρόκριση. Και θα τα είχε καταφέρει εάν ο Ντάνιελ Στάριτζ ήταν πιο εύστοχος (όπως και θα έπρεπε από το σημείο που βρέθηκε) στο 49ο λεπτό ή εάν ο Κουτίνιο λίγο αργότερα έβαζε τα φάλτσα που ήθελε στην μπάλα.

Οι καλές στιγμές απέναντι από τις δύο εστίες έγιναν λιγότερες, αλλά όσες δημιουργήθηκαν ήταν κλασσικές. Στο 70' η ¶ουγκσμπουργκ έφτασε πολύ κοντά στο χρυσό γκολ που θα της έδινε πρόκριση (εάν φυσικά δεν σκόραρε στην συνέχεια η Λίβερπουλ), αλλά ο Μινιολέ βγήκε γρήγορα από την γραμμή του και έδιωξε τον κίνδυνο. Επτά λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Χέντερσον να απειλήσει, όμως ο Χιτζ ήταν και πάλι στο σωστό σημείο για να μην ανέβει ο δείκτης του σκορ.

Κι όσο δεν έμπαινε το δεύτερο γκολ, το καρδιοχτύπι συνεχιζόταν, με αποκορύφωμα την φάση του 87ου λεπτού, όταν ο Μπομπαντίγια δεν κατάφερε να κοντρολάρει την μπάλα στην μικρή περιοχή αλλά και αυτή του Σταφυλίδη στο 90' με απευθείας εκτέλεση φάουλ που παραλίγο να βάλει τέλος στο ευρωπαϊκό όνειρο των «κόκκινων».

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Λούκας, Σακό, Μορένο, Τσαν, Χέντερσον, Μίλνερ, Φιρμίνο, Κουτίνιο (80' Τεϊσέιρα), Στάριτζ (66' Ορίγκι)

¶ουγκσμπουργκ: Χιτζ, Βερχό, Γιάνκερ (90' Πάρκερ), Κλαβάν, Σταφυλίδης, ¶λτιντοπ, Εσβάιν, Κου (80' Μόραβεκ), Καϊούμπι, Βέρνερ (72' Μπομπαντίγια), Κορ