Τι να πει κανείς...

Στην Μίντιλαντ αντιμετώπισαν το παιχνίδι σαν αυτό της ζωής τους... Στην Μάντσεστερ Γιουάιτεντ σαν να είναι απλώς Πέμπτη... Φυσικό και επόμενο λοιπόν η ομάδα του Λουίς φαν Χάαλ να γνωρίσει την ήττα (2-1) και να βρεθεί από νωρίς με την πλάτη στον τοίχο όσον αφορά την πρόκριση στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ.



Τι να πει κανείς...

Ο Ολλανδός τεχνικός είχε δηλώσει πριν μερικά 24ωρα πως μόνος δρόμος για το Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν μοιάζει να είναι πλέον μόνο το Γιουρόπα Λιγκ. Αλλά πως να φτάσει κάποιος στο τέλος της διαδρομής όταν δεν μπορεί να περάσει από την Δανία;

Με μια άλλη κακή εμφάνιση, οι «κόκκινοι διάβολοι» αν και βρέθηκαν μπροστά δεν κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα και να πάνε να τα παίξουν όλα για όλα στο «Ολντ Τράφορντ». Πριν την έναρξη του αγώνα, στο ζέσταμα, ο Νταβίντ Ντε Χέα ένιωσε ενοχλήσεις και την θέση του πήρε ο Σέρχιο Ρομέρο. που ήταν εξαιρετικός.

Η πρώτη μεγάλη στιγμή του ματς ανήκε στην Μίντιλαντ, με τον Σέρχιο Ρομέρο να πραγματοποιεί τεράστια απόκρουση και να αρνείται με το ένα χέρι το γκολ σε κεφαλιά του Κίαν Χάνσεν από πολύ κοντινή απόσταση. Εννέα λεπτά αργότερα (20') ο Κρις Σμόλινγκ ισοφάρισε τις ευκαιρίες, αλλά το τελείωμά του σε κόρνερ του Ντάλεϊ Μπλιντ ήταν απογοητευτικά άσχημο παρά τις προϋποθέσεις που είχε η φάση.

Στο 37' η απειρία και το άγχος των γηπεδούχων τους στέρησαν ένα βέβαιο γκολ, όταν από απομάκρυνση της μπάλας από την εστία τους βρέθηκαν στο άλλο μισό του γηπέδου με δύο παίκτες, αλλά ο Κάντλετς σούταρε πάνω στον Ρομέρο που ήταν για ακόμη μία φορά έτοιμος να δηλώσει «παρών». Έτσι, ούτε ένα λεπτό αργότερα οι φιλοξενούμενοι συνήλθαν και πέρασαν μπροστά στο σκορ με τον Μέμφις να χρίζεται σκόρερ σε μια στιγμή αδράνειας όλων όσων βρισκόταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, μέσα στην περιοχή των Δανών.

Παρ' όλα αυτά ένα λάθος ήταν αρκετό για να χαθεί το προβάδισμα, με τον Μάικλ Κάρικ να κάνει άτσαλη πάσα την οποία δέχθηκε ο Σίστο, που μετά από κούρσα και κόντρα της μπάλας στον Σμόλινγκ νίκησε τον Ρομέρο.

Οι ευκαιρίες διαδέχθηκαν η μία την άλλη με την έναρξη του δευτέρου μέρους, με τον Τζέσι Λίνγκαρντ να έχει την πιο κλασσική, βρίσκοντας δοκάρι. Σημαντικό ρόλο στην διατήρηση της ελπίδας για ένα πιο θετικό αποτέλεσμα στα επόμενα λεπτά έπαιξε ξανά ο Ρομέρο αλλά και η ατυχία σε ενέργεια του σκόρερ, Σίστο. Τελικά το... απίστευτο έγινε στο 77ο λεπτό με τον Πολ Ονουάτσου να μην κάνει αρχικά καλό κοντρόλ αλλά να διατηρεί την μπάλα στην κατοχή του αφού ο Μάτα τον μάρκαρε με τα μάτια και να ανατρέπει την κατάσταση, σημειώνοντας το 2-1.

Τα πράγματα δεν άλλαξαν στην πορεία και η άλλοτε «πρώτη ομάδα στην Αγγλία» κατάφερε να γράψει άλλη μία μαύρη σελίδα στην ιστορία του συλλόγου...

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μίντιλαντ: Άντερσεν, Ρομέρ, Κιάν, Μπουντόροφ, Νόβακ, Κάντλετς (85' Ρόγιερ), Σπαρβ, Όλσον, Χασάν (67' Ουρένια), Σίστο, Πούσιτς (60' Ονουάτσου)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ρομέρο, Λαβ, Σμόλινγκ, ΜακΝέιρ, Μπλιντ, Ερέρα (72' Σνιντερλίν), Κάρικ, Λίνγκαρντ, Μάτα (78' Αντρέας Περέιρα), Μέμφις, Μαρσιάλ