Στο τέλος... είχε Γκόμες!

Όταν η Τσέλσι έφτασε κοντά στο να παραβιάσει την εστία της Γουότφορντ και να φύγει με το διπλό από την έδρα της, μίλησε ο Εουρέλιο Γκόμες, που με εξαιρετικές επεμβάσεις κράτησε το μηδέν. Το τελικό 0-0, σε ένα μοιρασμένο παιχνίδι, δεν... έσπασε ούτε από την καλή προσπάθεια του Χοσέ Χολέμπας, η οποία κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.



Στο τέλος... είχε Γκόμες!

Μετά τον ένα βαθμό για κάθε πλευρά, οι «hornets» έφτασαν τους 33 βαθμούς, ξεπερνώντας την Στόουκ και διατηρώντας βραχεία κεφαλή από την Έβερτον (ανέβηκε στους 32 με το 3-0 επί της Νιούκαστλ), με τους «μπλε» να ανεβαίνουν στους 29, οκτώ πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού).

Περίπου 15 λεπτά στο ρολόι, και οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν αξιόλογη ευκαιρία. Πρώτη που το προσπάθησε ήταν η Τσέλσι, αλλά ο Εουρέλιο Γκόμες υπερασπίστηκε σωστά την περιοχή του μη επιτρέποντας στον Ντιέγκο Κόστα να γίνει απειλητικός και τον Θέσαρ Αθπιλικουέτα να κάνει το ίδιο στο άλλο μισό του γηπέδου, βάζοντας το σώμα του σε σουτ του Οντιόν Ιγκάλο για να διώξει σε κόρνερ, στην απάντηση των γηπεδούχων.

Στο 12' οι «μπλε» είχαν καλές πιθανότητες για να απειλήσουν, ωστόσο η φάση σταμάτησε για εκτός φάσης σπρώξιμο του Κόστα στον Σεμπάστιαν Πρεντλ. Με τον κόσμο στην εξέδρα να φωνάζει «Πρωταθλητές της Αγγλίας, ας γελάσουμε», οι «hornets» άρχισαν να παίρνουν ολοένα και περισσότερο τα πάνω τους και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα είχαν καλές ευκαιρίες για το 1-0. Πρεντλ και Ετιέν Καπού, ωστόσο, δέχθηκαν τα στοπ του Τιμπό Κουρτουά. Μάλιστα, στις δύο από τις καλές στιγμές της Γουότφορντ αναμείχθηκε και ο Χοσέ Χολέμπας, που στην πρώτη περίπτωση να σεντράρει και τους αμυντικούς να απομακρύνουν τελευταία στιγμή και στην δεύτερη να τροφοδοτεί τον Ιγκάλο, που με μία χλιαρή κεφαλιά δεν μπόρεσε να κάνει κάτι ιδιαίτερο.

Όμως το επιθετικό σχήμα του Κίκε Φλόρες παραλίγο να δημιουργήσει πρόβλημα στην άμυνα, αφού με μόνο δύο παίκτες και τον Γκόμες να υπερασπίζονται την εστία, ο Κόστα έφτασε κοντά στο 1-0, με τον Κρεγκ Κάθκαρτ να δίνει τελικά την λύση.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε... ζωηρό ρυθμό, και ήταν ο Χολέμπας εκείνος που απείλησε πρώτος, ξεγελώντας μερίδα της εξέδρας με το σουτ του να περνάει στην εξωτερική πλευρά των δικτύων. Η απάντηση ήρθε από τον Όσκαρ, που κι εκείνος για λίγο δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ.

Στον απόηχο της μεταγραφής-έκπληξης του Κόστελ Παντίλιμον, ο Γκόμες έδειξε λίγο από το... ρεπερτόριό του, αποκρούοντας σουτ του συμπατριώτη του και ένα του Εντέν Αζάρ, που είχε περάσει στο παιχνίδι. Ο Βραζιλιάνος, επίσης, έκανε ίσως την επέμβαση της αναμέτρησης σε σουτ του Μπράνο Ιβάνοβιτς, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στα τελευταία λεπτά. Μέχρι την επόμενη! Ο βετεράνος κίπερ σταμάτησε εννέα λεπτά αργότερα (87') και τον Κόστα, και στην ουσία ήταν αυτός που διαμόρφωσε το αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γουότφορντ: Γκόμες, Παρέδες (68' Νιόμ), Πρεντλ, Κάθκαρτ, Χολέμπας, Μπεχράμι, Γουότσον, Καπού (87' Μάριο Σουάρεθ), Χουράδο (64' Αμπντί), Ντίνι, Ιγκάλο

Τσέλσι: Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Ζουμά, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Μίκελ, Μάτιτς (73' Αζάρ), Γουίλιαν, Σεσκ, Όσκαρ, Κόστα