Ο Φόρστερ σταμάτησε την Άρσεναλ!

Στην Boxind Day την «κέρασε» τεσσάρα, αλλά και απόψε της έκανε μεγάλη ζημιά! Με πρωταγωνιστή τον Φρέιζερ Φόρστερ, που έπιασε τα… πάντα, η Σαουθάμπτον κράτησε στο μηδέν την Άρσεναλ (0-0) στο Λονδίνο και πλέον η απόσταση από την κορυφή για την ομάδα του Βενγκέρ άνοιξε στους πέντε βαθμούς. Στην 4η θέση υποχώρησαν οι «κανονιέρηδες», που υστερούν στην ισοβαθμία με την Τότεναμ.



Ο Φόρστερ σταμάτησε την Άρσεναλ!

Το ματς άρχισε με τους φιλοξενούμενους να απειλούν πρώτοι με μια εκτέλεση φάουλ του Γουόρντ-Πρόουζ.  Η απάντηση της Άρσεναλ ήρθε στο 13’, όταν ο Σάντσες βρήκε με εξαιρετικό τρόπο τον Εζίλ, ο οποίος παρά το ωραίο στοπάρισμα, δεν κατάφερε να νικήσει τον Φόρστερ. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν το πάνω χέρι και λίγο πριν τα μισά του ημιχρόνου ο Γερμανός άσος είχε ακόμα μια εξαιρετική ευκαιρία να δώσει στην ομάδα του το προβάδισμα, όμως ο Φόρστερ του είπε όχι και κράτησε το μηδέν. Από το ημίωρο και μετά η ομάδα του Κούμαν έμοιαζε σαφώς πιο επικίνδυνη, αλλά οι Τάντιτς, Μανέ και Ρομέου δεν βρήκαν στόχο, όπως και ο Φλαμινί, λίγο πριν το τέλος, για την Άρσεναλ.

Με την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ να απειλεί πρώτη και τον Φόρστερ να αρνείται το γκολ αυτήν τη φορά στον Ζιρού, ξεκίνησε το δεύτερο μέρος στο Λονδίνο. Οι «κανονιέρηδες» συνέχισαν να πιέζουν αλλά ούτε η συνεργασία των Σάντσες-Εζίλ έφερε αποτέλεσμα. Ο τερματοφύλακας της Σαουθάμπτον βρέθηκε σε εξαιρετική βραδιά και λίγο πριν τη μία ώρα αγώνα σταμάτησε πάλι τον Ζιρού. Ο Φόρστερ συνέχιζε να… κατεβάζει τα ρολά και λίγο αργότερα είχε μια διπλή επέμβαση στον Γουόλκοτ, ενώ αμέσως μετά ο Κοσιελνί απώλεσε ακόμα μια ευκαιρία. Οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν λίγο πριν το τέλος πέναλτι σε χέρι του Γκάμπριελ, όμως ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το ματς. Ένας ματς που είχε την υπογραφή του Φόρστερ, ο οποίος στο 85’ σταμάτησε και τον Σάντσες και στο 90’ τον Ράμσεϊ, διατηρώντας μέχρι τέλους το 0-0.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρσεναλ: Τσεχ, Μπεγερίν, Γκάμπριελ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Φλαμινί (85’ Κοκλέν), Ράμσεϊ, Κάμπελ (61’ Γουόλκοτ), Εζίλ, Σάντσες, Ζιρού

Σαουθάμπτον: Φόρστερ, Σοάρες, Φόντε, Φαν Ντάικ, Μπέρτραντ, Ρομέου, Γουόρντ-Πρόουζ (83’ Χουάνμι), Γουανιάμα, Μανέ (86’ Τάργκετ), Τάντιτς (69’ Πελέ), Λονγκ