Αναγκαία η προστασία στον Ντέλε Άλι

Το εκπληκτικό γκολ του θα κάνει το γύρο του κόσμου. Λογικά θα αναδειχθεί σε καλύτερο του Σαββατοκύριακου και θα κονταροχτυπήσει αυτό του Λιονέλ Μέσι. Ο Ντέλε Άλι χρειάζεται όμως προστασία και όχι διθυραμβικά σχόλια που φτάνουν έως το EURO της Γαλλίας. Γράφει ο Τόλης Χριστοφοράκης.



Αναγκαία η προστασία στον Ντέλε Άλι

Σαν κι αυτόν υπήρξαν πολλοί στο πρόσφατο παρελθόν. Όχι στην αξία αλλά στο ξεπέταγμα. Αν προσπαθήσω να τους πάρω με τη σειρά, σίγουρα θα αδικήσω κάποιους ξεχνώντας τους στη διαδρομή, θαμπωμένος ίσως από τα κατορθώματα του Γουόλκοτ, το μπάσιμο του Λαλάνα, τα εκατομμύρια στα πόδια του Ζάχα.

Ο άσος της Τότεναμ δείχνει να ζει το δικό του μομέντουμ. Αυτό που έζησαν και τα προηγούμενα παιδιά στη δική του ηλικία. Όπως και οι άλλοι, έτσι και αυτός θα δει τα βρετανικά πρωτοσέλιδα να τον ετοιμάζουν για τη βασική 11άδα του Ρόι Χότζον στην εθνική ομάδα της Αγγλίας.

Ναι, μπορεί και να καταφέρει να ηγηθεί των προσπαθειών της Αγγλίας, να σηκώσει το βάρος στις πλάτες του χωρίς να χρειαστεί την απαιτούμενη ενδυνάμωση για να ανταπεξέλθει στην «κατάρα» που κουβαλά πάνω της αυτή η Εθνική.

Μπορεί να μην παρασυρθεί από την ηττοπάθεια που διακατέχει την Τότεναμ και να σταθεροποιηθεί στις υψηλές πτήσεις. Το πιο πιθανό όμως αν δεν προστατευθεί θα είναι να αποτελέσει τον επόμενο Λένον, τον επόμενο Τσάμπερλεϊν και κάθε ένα από αυτά τα παιδιά που ξαφνικά είδαν το Νησί να προσκυνά στα πόδια τους αλλά στο τέλος κατάντησαν απλά κάποιοι καλοί ποδοσφαιριστές και όχι το επόμενο Next Big Thing...

Το τρομερό, σημερινό, του τέρμα: