Η δική μου καλύτερη ενδεκάδα μέχρι τώρα.....

Φτάνοντας στην τελευταία στροφή του πρώτου γύρου στην Πρέμιερ Λιγκ θα επιχειρήσω να επιλέξω την καλύτερη ενδεκάδα αυτών των 18 αγωνιστικών που είδαμε ως τώρα στο πρωτάθλημα. Δεν είναι εύκολο αφού και πολλοί παίκτες διακρίθηκαν και για πρώτη φορά έχουμε τόσες καλές ομάδες να παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος. 



Η δική μου καλύτερη ενδεκάδα μέχρι τώρα.....

Επίσης για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε η Πρεμιερ Λιγκ το 1992 και οι τρεις νεοφώτιστες ομάδες βρίσκονται εκτός της ζώνης του υποβιβασμού λίγο πριν την Πρωτοχρονιά. Σε μία γενικώς περίεργη σεζόν στην οποία η πρωταθλήτρια ομάδα μόλις πριν λίγους μήνες, η Τσέλσι, βρίσκεται μόλις δύο βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη βλέπουμε και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Λίβερπουλ εκτός τετράδας ταυτόχρονα για πρώτη φορά από το 1981! Εκεί όπου λες πως όλα μπαίνουν σε μια σειρά έρχονται αποτελέσματα όπως αυτό της συντριβής της Αρσεναλ στο Σαουθαμπτον και αντιλαμβάνεσαι πως όλα είναι ανοιχτά!

Την ενδεκάδα θα επιχειρήσω να την επιλέξω με βάση το πολύ μοντέρνο και ταυτόχρονα πολύ δημοφιλές σύστημα του 4-2-3-1 που ακολουθούν πια οι περισσότερες ομάδες στο αγγλικό πρωτάθλημα, εγκαταλείποντας το παραδοσιακό για δεκαετίες 4-4-2.

Κάτω από τα δοκάρια για μένα υπάρχει μόνο μία επιλογή έτσι όπως "τρέχει" η σεζόν. Ο Τζακ Μπάτλαντ της Στόουκ. Με μία σειρά από εντυπωσιακές εμφανίσεις έχει βάλει τη σφραγίδα του στην πολύ καλή πορεία της ομάδας του Μαρκ Χιούζ και πλέον απειλεί ανοιχτά ακόμα και τον Τζο Χαρτ για τη θέση του βασικού στην εθνική Αγγλίας.

Δεξιά στην άμυνα οι επιλογές είναι αρκετές. Όμως νομίζω ότι ο πιο σταθερός μέχρι στιγμής είναι ο Μπακαρί Σανιά της Μάντσεστερ Σίτι και το επιβεβαιώνουν και τα στατιστικά της OPTA για το αγγλικό πρωτάθλημα. Ως αριστερό μπακ θα σας ξαφνιάσω, είμαι βέβαιος, γιατί θα επιλέξω τον Τσάρλι Ντάνιελς που παίζει στη Μπορνμουθ και πραγματικά σε αυτή τη σεζόν έχει κάνει το ένα παιχνίδι καλύτερο από το άλλο.

Κεντρικούς αμυντικούς θα διαλέξω τον Τόμπι Αλντεβάιρελντ της Τοτεναμ που αναγεννήθηκε στο Βόρειο Λονδινο και μαζί του τον Σκοτ Νταν της Κρίσταλ Πάλας! Ως αμυντικούς μέσους δυσκολεύτηκα να κάνω επιλογή αφού υπάρχουν τουλάχιστον πέντε καλοί υποψήφιοι αλλά νομίζω πως η αποκάλυψη της σεζόν είναι ο Καντέ της Λεστερ και δίπλα του ο πιο ποιοτικός φέτος σε αυτό το ρόλο είναι ο Γιόχαν Καμπάι της Κρίσταλ Πάλας που αποδεικνύει διαρκώς την ποιότητα του.

Στην τριάδα πίσω από τον Σέντερ φορ εδώ και αν ήταν δύσκολα τα πράγματα αλλά φυσικά δεν μπορεί να λείψει ο Μαχρέζ που προσωπική μου εκτίμηση είναι πως πρόκειται για τον παίκτη της χρονιάς μέχρι τώρα! Στο άλλο άκρο επιλέγω τον άνθρωπο με τις πιο πολλές ασιστ στη σεζόν τον Μεσουτ Οζιλ της Αρσεναλ και στον κεντρικό ρόλο του δεκαριού ανάμεσα από πάμπολλες καλές επιλογές που θα μπορούσαν να ειναι ο Σακιρι της Στοουκ, ο Παγιέτ της Γουεστ Χαμ αν δεν τραυματιζόταν, ο Ντε Μπροινε της Σιτι αλλά ακόμη κι ο Ερικσεν της Τοτεναμ προτιμώ να βάλω τον Ρος Μπάρκλεϊ της Έβερτον πάλι με την βοήθεια των στατιστικών της OPTA.

Τέλος στην κορυφή μπροστά απο τον φοβερό Ιγκάλο της Γουότφορντ και τον Χάρι Κέιν της Τοτεναμ αλλα και τον καταπληκτικό Λουκάκου της Εβερτον η επιλογή είναι προφανής και λέγεται Τζέιμι Βαρντι! Δεν ειναι μονο το ρεκόρ των 11 σερι αγώνων με γκολ αλλά το ότι δεν αφήνει σε ησυχία τον αντίπαλο αμυντικό με τη γενική εικόνα του και πίεση που ασκεί και δικαίως περιμένει μια τεράστια αύξηση του συμβολαίου του ή μια μεγάλη μεταγραφή έστω και στα 28 του χρόνια ενώ μόλις τη πρωτοχρονιά του 2012 αγωνιζόταν στις ερασιτεχνικές κατηγορίες!

Και ως μάνατζερ της σεζόν μέχρι τώρα; Η απάντηση θα ήταν και εδώ προφανής αφού οι πιο πολλοί θα περιμένετε τον Ρανιερι! Συμφωνώ αλλά θέλω να υπογραμμίσω πως παρέλαβε μια ήδη πολύ καλοδουλεμένη ομάδα που από το Φλεβάρη μέχρι τον Μάιο στο πρωτάθλημα του 2014-15 σώθηκε με τρομερό ντεμαράζ χάνοντας μόλις σε τρία ματς οπότε δεν ήταν κακό το υλικό που βρήκε! Θα ήθελα αν μου επιτρέπετε να πάω κόντρα στο ρεύμα και να διαλέξω έναν προπονητή που παρότι δεν έχει εμπειρία από την Αγγλία και με πολλά νέα πρόσωπα στο ρόστερ παρουσίασε ένα εξαιρετικό πρόσωπο: τον Κικε Φλόρες της Γουότφορντ που είναι πιο ψηλά από τις τρεις καινούργιες παρουσίες στην Πρεμιερ Λιγκ και ήδη η ομάδα του έχει μαζέψει σε έναν γύρο πιο πολλούς βαθμούς από την τελευταία ολόκληρη σεζόν στη μεγάλη κατηγορία το 2006-2007.

Φυσικά οι αντιρρήσεις θα είναι πολλές άλλα αυτές οι λίστες πάντα εμπεριέχουν κινδύνους και φυσικά αυτό είναι και το ωραίο του πράγματος: οι διαφωνίες!