Οχτώ χρόνια αποκλεισμός σε Μπλάτερ και Πλατινί!

Με οκτώ χρόνια απαγόρευσης ενασχόλησης με δραστηριότητες που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο, τιμωρήθηκαν από την Επιτροπή Ηθικής της FIFA, οι Σεπ Μπλάτερ και Μισέλ Πλατινί!



Οχτώ χρόνια αποκλεισμός σε Μπλάτερ και Πλατινί!

Καταδικάστική ήταν η τιμωρία της Επιτροπής Ηθικής της FIFA για τους Σεπ Μπλάτερ και Μισέλ Πλατινί, σχετικά με το σκάνδαλο διαφθοράς.

Και στους δύο επιβλήθηκε ποινή απαγόρευσης ενασχόλσής τους με το ποδόσφαιρο για τα επόμενα οχτώ χρόνια, ενώ εκτός της ποινής του αποκλεισμού, τιμωρήθηκαν και με πρόστιμο. Ο Μπλάτερ καλείται να καταβάλει το ποσό των 50.000 ελβετικών φράγκων και ο Μισέλ Πλατινί αυτό των 80.000.

Η ανακοίνωση της τιμωρίας έγινε από τον δικαστή Χανς-Γιόακιμ Έκερτ, ο οποίος αποτελεί την επικεφαλή της Επιτροπης Ηθικής και αναφέρει ότι η η μεταβίβαση του ποσού 1,8 εκατ. ευρώ από τον Μπλάτερ στον Πλατινί κρίθηκε παράνομη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο κ.Μπλάτερ από τη θέση του προέδρου της FIFA, ενέκρινε την πληρωμή προς τον Μισέλ Πλατινί η οποία δεν έχει καμία νομική βάση στη γραπτή συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ των δύο αξιωματούχων στις 25 Αυγούστου 1999

Ούτε σε γραπτή δήλωση, ούτε στην προσωπική του ακρόαση ο κ.Μπλάτερ ήταν σε θέση να αποδείξει άλλη νομική βάση για την πληρωμή αυτή. Ο ισχυρισμός του της προφορικής συμφωνίας κρίθηκε ως μη πειστικός και απορρίφθηκε.

Ο κ.Πλατινί απέτυχε να ενεργήσει με απόλυτη αξιοπιστία και ακεραιότητα κάτι που δείχνει την άγνοια της σημασίας των καθηκόντων, των υποχρεώσεων και των ευθυνών που είχε.

«Οι ενέργειές τους δεν έδειξαν καμία δέσμευση στην ηθική στάση που οφείλει να έχει, αποτυχαίνοντας να σεβαστεί όλους τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς καθώς και το πλαίσιο κανόνων της FIFA στο βαθμό που πρέπει να τηρείται σε αυτόν, επιδεικνύοντας μια καταχρηστική εκτέλεση των καθηκόντων του ως αντιπρόεδρος της FIFA και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της FIFA, σε παράβαση του άρθρου 13 του γενικού κώδικα συμπεριφοράς».