Το θάρρος στη Λέστερ και... το κακό παράδειγμα της Βίλα

Έχοντας κάνει ήδη μαγική τη φετινή σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ, η Λέστερ έχει λόγους που της δίνουν θάρρος και ελπίδα ώστε να σκεφτεί ότι τελικά... γίνονται ποδοσφαιρικά θαύματα και βάσει της βαθμολογικής της κατάστασης μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων, μπορεί να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου.  



Το θάρρος στη Λέστερ και... το κακό παράδειγμα της Βίλα

Ο Ρανιέρι δεν θέλει ούτε να το σκέφτεται, ακόμα και τώρα.

Πολλοί περιμένουν τη στιγμή που η ομάδα του θ' αρχίσει να ξεφουσκώνει και να κάνει πλέον... χώρο για τις «Big-5» να την προσπεράσουν και να παλέψουν για την κορυφή και για τις θέσεις που οδηγούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η Λέστερ, συνεχίζει να δείχνει ότι δεν είναι μια ... φούσκα. Τουλάχιστον, το κάνει από την αρχή της σεζόν μέχρι και αυτή τη στιγμή, λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα.

Η 25η Δεκεμβρίου, δεδομένα, θα βρει τις «αλεπούδες» στο ρετιρέ. Στους εαυτούς τους και τους οπαδούς τους, οι ποδοσφαιριστές της ομάδας έκαναν το καλύτερο δώρο για τις γιορτινές μέρες και κοιτώντας τις τελευταίες έξι αγωνιστικές περιόδου, οι πέντε εξ αυτών δείχνουν τ' όνειρο...

Από τη σεζόν 2009-2010 μέχρι και τον περασμένο Μάιο, του 2015, οι πέντε από τις έξι ομάδες που είχαν καταφέρει να βρίσκονται στην κορυφή τα Χριστούγεννα, κατάφεραν να στεφθούν Πρωταθλήτριες Αγγλίας!

Το 2010 ήταν πρώτη Χριστούγεννα και στο φινάλε η Τσέλσι, την επόμενη σεζόν ήταν η Γιουνάιτεντ, την αμέσως επόμενη η Σίτι και την περίοδο 2012-2013 ο τίτλος επέστρεψε στους «κόκκινους διαβόλους», στην τελευταία χρονιά του Σερ ¶λεξ Φέργκιουσον στο αγγλικό ποδόσφαρο και την προπονητική.

Το ... σερί της παράδοσης έσπασε την ποδοσφαιρική χρονιά 2013-2014 όπου η Λίβερπουλ... αυτοκτόνησε και έχασε την κορυφή από τη Μάντσεστερ Σίτι, ενώ πέρυσι η Τσέλσι ήταν εκείνη που έσερνε από την αρχή μέχρι το τέλος το χορό...

Υπάρχει, ωστόσο, ένα κακό παράδειγμα... Αυτό της ¶στον Βίλα που τη σεζόν 1998-1999, «κατάφερε» από την κορυφή όπου βρισκόταν τα Χριστούγεννα, να τερματίσει τελικά στην 6η θέση! Αυτή ήταν η χειρότερη επίδοση, η μεγαλύτερη... κατρακύλα ομάδας που ήταν πρώτη μέσα στις γιορτές, στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ.