Ολοζώντανη! (vids)

Το καθήκον της και με το παραπάνω έκανε η Άρσεναλ απέναντι στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ! Με δύο γκολ και μια ασίστ του Αλέξις Σάντσες, επικράτησε 3-0 στο «Έμιρεϊτς» και μαζί με την εύκολη νίκη (4-0) της Μπάγερν Μονάχου επί του Ολυμπιακού, η ομάδα του Βενγκέρ διεκδικεί την πρόκριση στους «16» στο τελευταίο ματς του «Γ.Καραϊσκάκης»!  



Ολοζώντανη! (vids)

Για να έρθει η πρόκριση κόντρα σε όλα τα δεδομένα που είχαν τεθεί μετά την 3η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, οι Λονδρέζοι χρειάζονται νίκη με σκορ 2-0 ή με οποιοδήποτε σκορ με τρία ή περισσότερα γκολ...

Η... κατασκήνωση της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην άμυνα και η επιθετική διάθεση που απουσίαζε παντελώς, αλλά έγινε φανερή μονάχα στα τρία πρώτα λεπτά, έδωσε στην Άρσεναλ την πρωτοβουλία και την κατοχή της μπάλας, με στόχο όσο περνούσαν τα λεπτά, τα πόδια των παικτών του Βενγκέρ να βαραίνουν από το άγχος. Αν μπορούσε κάπως ν' απειλήσει την εστία των Κροατών η ομάδα του Λονδίνου ήταν να μεταφέρει το παιχνίδι στα πλάγια και από εκεί ξεκίνησε το πρώτο γκολ με τον Αλέξις να σεντράρει και τον εξαιρετικό γι' ακόμα ένα ματς, Μεσούτ Εζίλ, να γράφει το 1-0 με κεφαλιά – ψαράκι! Στο 33' ήρθε και το δεύτερο γκολ με τον δημιουργό του πρώτου τέρματος να χρίζεται αυτή τη φορά σκόρερ και να δίνει προβάδισμα ασφαλείας με το 2-0.

Η ασφάλεια αυτή, ωστόσο, δεν έφτανε στους «κανονιέρηδες» που συνέχισαν με μεγάλη όρεξη, ο Εζίλ έχασε μεγάλη ευκαιρία λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους με τον Εντουάρντο ν' αποκρούει, όπως το έκανε σε κεφαλιά του Ζιρού με την έναρξη της επανάληψης. Ο Αλέξις ανέβασε κι άλλο την απόδοσή του έχοντας πλέον και την αυτοπεποίθηση από το γκολ και το προβάδισμα των δύο τερμάτων, ανέβασε κι άλλο τον δείκτη του σκορ στο 69ο λεπτό, από ασίστ του πολύ καλού απόψε, Τζόελ Κάμπελ που έκανε το γύρισμα από δεξιά στην περιοχή. Η πρώτη επέμβαση από τον Πετρ Τσεχ ήρθε στο 72ο λεπτό, όταν από κόντρα στον Φλαμινί η μπάλα κατευθυνόταν προς το βάθος της εστίας μέχρι να πεταχθεί ο έμπειρος πορτιέρο και να αποτρέπει το γκολ. Δεν χρειαζόταν κάτι άλλο για την Άρσεναλ που χαμογέλασε και με το 4-0 της Μπάγερν επί του Ολυμπιακού και πλέον είναι... τελικός το ματς του «Γ.Καραϊσκάκης»!

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου:

1.Μπάγερν Μονάχου 12 (17-3)

2.Ολυμπιακός 9 (6-10)

3.Άρσεναλ 6 (9-10)

4.Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3 (3-12)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρσεναλ: Τσεχ, Μπεγερίν (82' Ντεμπισί), Μερτεσάκερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Φλαμινί, Καθόρλα (82' Τσέιμπερς), Κάμπελ, Εζίλ, Αλέξις, Ζιρού (67' Ράμσεϊ)

Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Εντουάρντο, Πίντο, Σιγκάλι, Ταραβέλ, Ματέλ, Μασάδο (84' Κόριτς), Γκονσάλβες, Άντολιτς (71' Ερνάντες) Πιάτσα, Ρογκ, Φερνάντες (57' Σουντάνι)