Αυτή η Τότεναμ μπορεί και τίτλο!

Ακούγεται τρελό αλλά γιατί όχι; Αυτή η νεότερη ενδεκάδα σε ματς της Πρέμιερ Λιγκ που παρέταξε ο Μαουρίσιο Ποκετίνο στο θριαμβευτικό για την Τότεναμ 4-1 επί της Γουέστ Χαμ μπορεί ακόμη και να διεκδικήσει στα ίσα το πρωτάθλημα! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Αυτή η Τότεναμ μπορεί και τίτλο!

Θα ρωτήσει κάποιος αν μπορεί αυτή η ομάδα που δεν έχει πάρει τον τίτλο απο το 1961 να το κάνει κόντρα σε πολύ ακριβότερα ρόστερ αλλά αυτό ακριβώς είναι που σε τρελαίνει με αυτό το εξαιρετικό σύνολο: πως κάθε εβδομάδα πετυχαίνει και μια υπέρβαση αυτή η Τότεναμ παραμένοντας για 12 ματς αήττητη ύστερα από την ήττα της πρεμιέρας απο τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ!

Δεν ήταν η νίκη αλλά ο ισοπεδωτικός τρόπος χάρη στον οποίο η Τοτεναμ λύγισε την όποια αντίσταση της Γουεστ Χαμ (που ας μην ξεχνάμε πως εκτός έδρας έχει ήδη κερδίσει φέτος Αρσεναλ, Σίτι , Λίβερπουλ και Κρίσταλ Παλας) ώστε να κάνουμε πια σοβαρά την κουβεντα όχι  μονάχα για τετράδα αλλά ακόμη και για τον τίτλο!

Με τον Κέιν στην επίθεση τον Ερικσεν και τον Ντέλε Άλι πίσω του, τον Ντεμπελέ να μαζεύει όλες τις μπάλες εξω απο την περιοχή και τον Νταιερ να εξελίσσεται σε ικανότατο αμυντικό χαφ η Τότεναμ μπορεί να κάνει ζημιά στον οποιοδήποτε.... Κάτι που  -με πολλη πίκρα- διαπίστωσε και η Σίτι τον Σεπτέμβριο!

Εκείνη τη μέρα, στις 26 Σεπτεμβρίου παρότι προηγήθηκαν οι "πολίτες" δέχτηκαν τέσσερα γκολ και δεν μπορούσαν να έχουν το παραμικρό παράπονο! 

Αμυντικά με τον Λιορίς κατω απο τα δοκάρια και με το δίδυμο των Βέλγων Βερτονγκεν και Αλντεβάιρελντ κεντρικούς η Τότεναμ έχει μία απο τις καλύτερες ραχοκοκκαλιες στο πρωτάθλημα ενώ οι ακραίοι Γουόκερ και Ρόουζ κάνουν πολυ τρέξιμο και συμμετέχουν στο επιθετικό κομμάτι επισης! 

Αυτό το πρέσινγκ ψηλά στον χώρο όπως εκανε και όταν ηταν στη Σαουθάμπτον ο Ποκετίνο διαφοροποιεί την τωρινή Τοτεναμ από οποιαδήποτε άλλη που κατόρθωσε να παραμείνει στις πρώτες θέσεις, τη τελευταία 20ετια τουλάχιστον! Και το κυριακάτικο ματς με την Τσέλσι θα αποδείξει σε όλους αν πραγματικά αυτή η τωρινή ομάδα μπορεί να ανεβάσει το πήχη των απαιτήσεων! Αλλωστε όπως λέει και το σήμα της Τοτεναμ στα λατινικά  Audere est facere δηλαδή το  να τολμάς ειναι να το κάνεις! Αλλωστε πριν απο μισό αιώνα και βάλε, ο άνθρωπος που έκανε τη Τότεναμ ένα  από τα μεγαλύτερα σωματεία στην Αγγλία , ο αείμνηστος Μπιλ Νίκολσον έλεγε πως "It is better to fail aiming high than to succeed aiming low" δηλαδή είναι καλύτερα να σημαδεύεις ψηλά και ας αποτύχεις παρα να επιτυγχάνεις βάζοντας τον πήχη χαμηλότερα! Η τωρινή Τότεναμ πρέπει και οφείλει να έχει υψηλό στόχο! Αυτό  εννοείται πως είναι ακόμη και το πρωτάθλημα αφού την χωρίζουν μόνο τέσσερις πόντοι απο τη πρωτοπόρο Λεστερ! 

Αν δεν το πετύχει,  τότε τουλάχιστον θα είναι μέσα στην τετράδα...κάτι που θα αποτελεί έτσι και αλλιώς τεράστια επιτυχία!