Ο Πάρντιου... λατρεύει να νικάει τη Λίβερπουλ

Είναι τέτοια η παράδοση που έχει δημουργήσει πλέον η Κρίσταλ Πάλας του Άλαν Πάρντιου, που η Λίβερπουλ αναδεικνύεται σε αντίπαλο με τον οποίο... λατρεύουν να παίζουν οι «αετοί». Το england365.gr βουτάει στην ιστορία της κόντρας των δύο συλλόγων...  



Ο Πάρντιου... λατρεύει να νικάει τη Λίβερπουλ

Ο Άλαν Πάρντιου πανηγύρισε ξανά στο «Άνφιλντ» και μάλιστα, φέτος υποχρέωσε τον Γιούργκεν Κλοπ στην πρώτη του ήττα από την ημέρα που ανέλαβε τους «κόκκινους».

Έχοντας καταφέρει να οδηγήσει την Πάλας σε ευρεία νίκη με σκορ 3-1 στο Μέρσεϊσαϊντ και στο φινάλε της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, στο τελευταίο παιχνίδι του Στίβεν Τζέραρντ μπροστά στο κοινό της αγαπημένης του ομάδας, τον Μάιο, ο κόουτς των Λονδρέζων έχει χτίσει τη δική του ιστορία.

Αυτή, αρχίζει από το 1990, όταν τότε, στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας, πέτυχε το νικητήριο γκολ της Κρίσταλ Πάλας στην παράταση για το τελικό 4-3 στο «Βίλα Παρκ» για να ... σκοτώσει τα όνειρα της Λίβερπουλ για τρόπαιο και να δώσει... ώθηση στον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για κυριαρχία επί των «κόκκινων» στην Αγγλία.

Μάλιστα, εφτά μήνες πριν από αυτό το ματς Κυπέλλου, είχε σημειωθεί μια τρομερή νίκη για τους «αετούς» και απίστευτα ντροπιαστική ήττα για την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ, με το τελικό 9-0! Εκείνη τη χρονιά, όσο κι αν... πόνεσε αυτό το αποτέλεσμα, η Λίβερπουλ πήρε τον τίτλο για τελευταία φορά...

Αξίζει να προστεθεί πως ούσα ομάδα της Τσάμπιονσιπ, το 2003, η Πάλας, είχε κάνει έκπληξη εις βάρος των «κόκκινων» στο Κύπελλο, επικρατώντας με σκορ 2-0 για να πάρει μεγαλειώδη πρόκριση, ενώ επιπλέον, αξέχαστο παραμένει το 3-3 του 2014 στο «Selhurst Park» και το γκρέμισμα των ονείρων στο λιμάνι για πρωτάθλημα.